HABER MERKEZİ 

Istranca Ormanları içinde “Geçitağzı-Kula-Kocayazı” köyleri arasındaki patikalarda gün boyu pedal çeviren bisikletçiler öğle yemeği molasını Kula Köyünde verdiler. Bisikletçiler bazı patikalar ve yollarda yağan yağmurlar sonucu taşan derelerin içinden geçerek faaliyetlerini kazasız belasız tamamladılar.

Yanıkağıl Bisiklet Grubu (YANBİS), Velimeşe Bisiklet Grubundan (VELBİS) ve Edirne’den de bisikletçilerin katıldığı faaliyet Istranca Ormanlarının derinliklerinde gerçekleşti. 

Faaliyete Geçitağzı köyünden Alman Kurdu (German Shepard) cinsi bir kurt köpeği de eşlik etti. Tur başından bisikletçilerin peşine takılan kurt köpeği, faaliyet sonuna kadar bisikletçilerin yanından ayrılmadı. Köylüler, kurt için, sahibi öldüğünde mezarı başında iki gün boyunca beklediğini ve herkes tarafından çok sevildiğini söyledi.

Tüm katılımcılar tarafından beğenilen parkura ilkbahar ve sonbahar aylarında hem bisiklet hem de yürüyüş olarak yeniden gidileceğini belirten DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, “Keşif turlarının belirli bir deneyim ve ekip ruhu ile gerçekleştiğini, söyleyerek, hafta içi yaptığımız antrenman turlarının faydalarını bu tür faaliyetlerde daha iyi anlıyoruz” dedi.

Serin, DOÇEK Bisikletçileri olarak hem yeni yerler görüp hem de ekstrem koşullarda pedal çevirdiklerini, bu turlar sayesinde yeni yürüyüş parkurları da oluşturduklarını ifade etti.