HABER MERKEZİ

 Sabah erken saatlerde Mecidiye beldesinde başlayan yürüyüş, bahardan kalma bir havada, Mecidiye Göletinin yanından Kartalkaya mevkiine doğru devam etti. Mecidiye Göletinin tahliye kanalına kadar dolu olduğu görüldü.

 Kartalkaya Vadisi ve Karagöl mevkiinden İbrice Yangın Kulesi’ne geçen ekip burada kısa bir  moladan sonra  Saros’un eşsiz mavisi ve ormanın yeşiliyle  bütünleşen Gökçetepe sahiline indiler ve emekli öğretmen Recep Çınar ile İrfan Balaban’ın sürprizi ile karşılaştılar.

Yürüyüşçüler emekli öğretmenlerin “Kır Kahvesi” tadındaki sürpriz ikramlarına teşekkür ettiler, öğle yemeği ve keyifli sohbetler sonrası, Gökçetepe sahil güzergâhı takip ederek her yaşta katılımcının zevk aldığı yürüyüş, akşamüstü İbrice limanında son buldu.

 Mecidiye Göletini besleyen derenin yağışlarla debi kazanması, dere geçişleri ve güneşli bir hava yürüyüşü daha da zevkli hale getirdi.

Hafta içi Edirne Bölge İdare Mahkemesinde görülen ve kararın ileriki bir tarihte açıklanacağı söylenerek duruşmasına son verilen Mecidiye Kartalkaya bölgesinde bulunan ormanlık alandaki taş ocaklarının halen faaliyetlerine devam etmekte olduğu görüldü, böylesi güzel bir coğrafyada taş ocaklarının açılması ve faaliyetlerine devam etmesi turizm alanı olarak ilan edilen Saros Körfezine bir darbe daha vurmaktadır. Bu konudaki mücadelelerinden dolayı “Mecidiye  Turizm ve Kültür Varlıklarını Koruma Yaşatma Derneği”ni destekliyoruz.

Uzun zamandan beri doğa yürüyüşleri ve bisiklet turlarına katılan Emekli Jandarma Kıdemli Başçavuş Fehim KAYA, “Emekli olduktan sonra yoğun bir tempodan çıkıp kendimi boşlukta bulacağımı düşünüyordum; ancak, DOÇEK ailesi ile tanıştıktan sonra, günlerim daha akıcı ve güzel geçmeye başladı, DOÇEK’te kendimi yeniden buldum, her bisiklet tutkunu ve doğa severin buluşma yeri DOÇEK’tir dedi.

Keşan DOÇEK Genel Sekreteri Nail Özkan “Dernek faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor, doğayı seven her kez faaliyetlerimize katılabilir, amacımız doğayı ve doğa sporlarını herkese sevdirmektir diyerek her yaşta katılımcıyı yürüyüşlerimize bekliyoruz” dedi.