HABER MERKEZİ

Körfezin yaşadığımız bölgesi olan kuzey yakasından bakıldığında tam karşında duran yüksek sırtlar üzerinde yürüyüş yapan Keşan DOÇEK üyeleri geçmiş oldukları parkura da, buradan hareketle "Karşı Yakamız" adını verdiler.

Bölgemize göre daha farklı bir kaya yapısı, dik ve derin vadileri olan parkur daha önce ilk kez bisikletle geçilmiş ve ardından yürüyüş için planlanmış ve geçmiş yıllarda da bu bölgeye etkinlik düzenlenmişti.

Etkinlik, yağışlı geçen bir hafta içinin ardından oldukça yumuşamış ve Keşişleme rüzgârlarının estiği bir havada Tayfur Köyünden başladı. Köyde bulunan tarihi çınar ağacı etrafındaki düzenleme alanını ziyaret edildikten sonra dağ sırtları ve vadilerdeki patikalarda yürüyen Keşan DOÇEK Ekibi, öğle yemeği molasını Saros Körfezi ve Çanakkale Boğazının aynı anda göründüğü bir noktada verdi.

Doyumsuz manzaralar içinde geçen yürüyüş akşamüstü Karainebeyli Köyündeki tarihi kahvede sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Karainebeyli köyünde bulunan metruk yel değirmenlerini de gezen ekip üyeleri köy kahvesindeki çay ve sohbetin ardından Keşan'a geri döndüler.

Etkinliğe katılanlar daha önce keşfi yapılıp her yıl faaliyet programına alınan bu güzel parkuru yürümekten büyük keyfi aldıklarını belirttiler. Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) yöneticilerinden alınan bilgiye göre, bölge ve yakın çevrede yapılan doğa yürüyüşlerinin her hafta sonu devam ettiğini ve kent insanının bu tür etkinliklere büyük ilgi gösterip, doğa sporlarını bir yaşam biçimi haline getirdiklerini, bunun da gurur verici olduğunu, etkinliklerin planlanan takvim doğrultusunda hafta sonları farklı bölgelerdeki parkurlarda gerçekleştiğini, amaçlarının kişisel reklam değil, doğa sporlarını yaygınlaştırmak olduğunu, hafta içi Salı ve Perşembe akşamları bisiklet antrenmanların da devam ettiğini belirtilerek, önümüzdeki hafta Yeşilköy-Beyköy arasındaki "Zagor Parkuru"nda bir faaliyet gerçekleştirileceğini ifade ettiler.