Keşan Anafartalarspor Kulübü dün A.P.S Panthrakikos takımı ile dostluk maçı yaparak sezonu törenle açtı.

Anafartalarspor oyuncuları ve yöneticileri saat 11.30’da misafir takımın karşılanandı, saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, 12.30'da Merhum Ahmet Aksu'nun Enez Yolu Mezarlığı'ndaki kabir ziyaret ettikten sonra Atatürk Stadı'nda altyapıdaki miniklerin maçı izlenmeye geçildi.

Saat 14.00'te Anafartalarspor ve Keşanspor’un efsanevi oyuncularının kuruduğu Veteranlar, sarı ve kırmızı takımlar kurarak bir saatlik maç yaptı.

Veteranlar karşılanmasını Anafartalarspor eski yıldız oyuncusu Mehmet Karaca’nın bulunduğu kırmızı takım 1-0’lık skorla galip ayrıldı.


Veteranların karşılaşmasından sonra kurban kesilerek, takımlar birbirlerine hediye takdim etti.


Sunuculuğunu İngilizce öğretmeni Burcu Cansun’un yaptığı açılışta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Anafarlarspor Başkanı Salih Kirezci, Gümüncile Amatör Kulüpler Birliği Başkan Vekili Ömer Ömer, Yunanistan A.P.S Panthrakikos Futbol Takımı Başkanı Angelaros Klorambus, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan Belediye Başkanı Aday Adayları Mustafa Bezbaş, Ufuk Kanışkan, Şenol Yalı ve Alaaddin
Öztürk
ve birçok sporsever katıldı.




KİREZCİ: “AMATÖR SPOR KULÜPLERİ ÇOK ZOR ŞARTLARDA FAALİYET GÖSTERİYOR”

Açılış konuşmasını yapan Anafartalarspor Kulübü Başkanı Salih Kirezci, şunları kaydetti: “ Resmi Kuruluşu 1985 yılından beri bölgemizde sportif faaliyetlerde bulunan binlerce evladımıza sporu sevdiren ve yine yüzlerce genç kardeşimizi ülke sahalarında futbol camiasına kazandıran Anafartalarspor Kulübü’müzün bugün tekrar yeni bir sezonda yeni başarılara imza atması adına sezon açılışımızı gerçekleştirmek için buradayız. Değerli dostlar hepimizin malumu olduğu üzere özellikle amatör spor kulüpleri çok zor şartlarda faaliyet göstermesine rağmen, tam bir gönüllülük esasına dayalı olarak gençlik adına ve de bölgesel tanıtımlar adına amacına uygun hizmet yürüten derneklerin en başında gelmektedir. O yüzdendir ki biz çocuklarımızı, gençlerimizi spora yönlendirmeye göstereceğimiz özen kadar halkımızı ve özellikle iş adamlarımızı, kurumlarımızı da bu tür etkinliklere destek vermeye yöneltmemiz, bu oluşumların içinde olmamı, maddi manevi özveride bulunmamız ileride inanıyorum ki daha sağlıklı ve daha barışçıl bir dünyanın temelini atmak adına yapılmış en güzel işlerden biri olacaktır. Bu temenniler ile buradan bu tip sportif ve sosyal faaliyetlere her daim sonsuz destek sunan ve takipçisi olan sevgili Belediye Başkanım Mehmet Özcan başta olmak üzere bize yanımızda olduğunu her daim hissettiren mülki amirlerimize, ana sponsorumuz değerli iş adamı Tolga Mercan’a Keşan Ticaret Borsası başkanı sayın Yusuf Yörük’e Ticaret Odası başkanı sayın Mustafa Helvacıoğlu’na ve tüm sivil toplum örgütlerine, akabinde burada şuan olan veya olmayan bir çok iş adamı dostumuza gösterdikleri ilgiden maddi ve manevi desteklerden dolayı şükranlarımızı sunar, onlarla birlikte bu güzel gönlümüze katılan tüm konuklarımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.”


ÖZCAN: “TAKIMLARIMIZA DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Kirezci’den sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise Keşan’ın iki tane güzide takımı olduğunun altını çizerek, “Keşanspor Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek. Anafartalarspor Edirne Süper Amatör’de mücadele edecek. Bu iki takımımızda şampiyonluğa oynayacak takımlardır. Geçen sene Keşanspor şampiyon oldu. Bu sene Anafartalar’dan şampiyonluk bekliyoruz. Biraz inanç ve destekle bunlar olur. Biz Anafartalarspor’a ve Keşanspor’a güveniyoruz. Hedefimiz sporu gençlere, halkımıza, çocuklara ve mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmaktır.  Yaklaşık daha önceleri antrenmanlar da olsa normal maçlar için de olsa en az bin 200 lira para vermek zorundaydılar. Şimdi kulüplerden sahamızı kullandığı için herhangi bir ücret almıyoruz. Keşanspor’a olduğu kadar Anafartalarspor’a da maddi desteğimiz var. Gittikleri deplasmanlara araç desteği verdik. Geçen yıl 100 bin lira Anafartalarspor’a 100 bin lira Keşanspor’a tutuğumuz araçlara para ödedik. Ayrıca 30 bin lira Anafartalarspor’a 40 bin lira Keşanspor’a maddi yardımda bulunduk. Bu sene bu yardımları daha da artıracağız. Keşan Belediyesi ile de bağışlattığımız meblağları da saymıyoruz. Sadece bir tarafa güvenerek futbol yapmak kolay bir şey değildir. Gücü olan herkesin bu kulüplere yardımcı olması gerekiyor. Miniklerimiz yaklaşık 2-3 saat önce futbol oynadılar. İşte bizim dışarıdan futbolcu getirmemize ihtiyacımız yok. Esas hedefimiz aslında bu. Ben başkanımız kutluyorum. Bizim hiç kimseden farkımız yok. Hedefimiz çocukları yetiştirmek olmalı. Ben sizlere başarılar diliyor, hepinize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.


KLORAMBUS: “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SİZİ AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYARIZ”

Yunanistan A.P.S Panthrakikos Futbol Takımının Başkanı Angelaros Klorambus ise Keşan’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi. “Takımımız ile burada olmaktan mutluyuz. Anafartalarsporu yöneticilerine bu nazik davetten dolayı teşekkür ederiz. Takımınız futbolcuları ile yakından tanışmak çok güzeldi. İlişkilerimiz sadece dostluktan değil sporda da bu ilişkilerimizi sonsuz aşarılar elde ettiğimiz bir gerçektir. Tüm bölge sporcularına başarılar dilerim. İnşallah önümüzdeki günlerde sizleri ağırlamak bizlere nasip olur.”

ÖMER: “TAKIMLAR KOLAY KURULMUYOR”

Açılış konuşmalarının en sonunda konuşan Gümüncile Amatör Kulüpler Birliği Başkan Vekili Ömer Ömer ise takımların dostlularını pekiştirmesinin güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, “Bu takımlar çok kolay kurulmadı çok zor kuruldu. Yakından takip edilirse nasıl kurulduğu kolay görülür. Ben kendim 1987’de futbol ile ilgilenmeye başladığımda ilk hazırlık takımı vardı onu da ben kurmuştum. Gerçekten her şey kolay olmuyor size başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan Anafartalarspor, A.P.S Panthrakikos takımı ile yaptığı dostluk maçından 1-1 skorla berabere ayrıldı.

Anafartalarspor’un ilk hazırlık maçında antrenman eksiği olduğu gözlendi.