HABER MERKEZİ

AMBÜLANS NİYE YOK?

Futbolun hızlı, tempolu ve ağır fiziksel aktivite içeren bir spor dalı olduğunu hatırlatan CHP’li Gaytancıoğlu, özellikle, amatör futbol müsabakalarında ambülans ve sağlık ekibinin neden saha kenarında bulunmadığının altını çizdi. CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, sadece sponsorlarla ayakta durmaya çalışan amatör kulüplerinin, müsabaka esnasında talep edilen yüksek ambülans ücretlerini karşılayamadıklarından dolayı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ve maçların sağlıksız bir ortamda yapıldığını dile getirdi. Gaytancıoğlu’nun yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Amatör spor kulüpleri ve derneklerinin amacı, yetişmekte olan nesile spor bilinci ve alışkanlığını kazandırmaktır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sevilen ve izlenen spor dallarının başında futbol gelmektedir. Bu sebeple ülkemizdeki amatör kulüplerin çoğunun kuruluş nedeni futboldur.

Futbol hızlı, tempolu ve ağır fiziksel aktivite içeren bir spor dalı olduğundan dolayı başta kalp krizi, dilin boğaza kaçması, çarpışmaya bağlı ciddi travma ve sakatlık risklerini fazlasıyla içermektedir. Bu risklerin çoğu kalabalık seyirci gurubu, taraftarlar için de geçerlidir.

Sadece sponsorlarla güçlükle ayakta durmaya çalışan amatör kulüplerimiz müsabaka esnasında talep edilen yüksek ambülans ücretlerini karşılayamadıklarından dolayı sağlık önlemleri yetersiz bir ortamda maçlar yapılmaktadır.

Bu bağlamda:

1. Amatör futbol müsabakalarında ambülans ve sağlık ekibi neden saha kenarında bulunmuyor?

2. Hiçbir devlet desteği alamayan amatör kulüplerin ambülans ücretlerini kendi imkanlarıyla karşılamaları mı isteniyor?

3. Amatör spor kulüplerinin göz ardı edilme nedenleri nelerdir?

4. Talep edilen yüksek ambülans ücretlerini karşılayabilmeleri için amatör kulüplere bir destek sağlandı mı?

5. Amatör kulüplere sağlanan destek ne kadardır?

6. Amatör lig maçlarında ambülansın yetişememesi sonucu hayatını kaybeden sporcu var mı, varsa kaç kişi?

7. Maç esnasında amatör kulüplerce bulundurulmak istenen ambülans ücretiyle ilgili belirlenen bir fiyat var mı, varsa neye göre belirlendi?”