HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

2021-2022 sezonunu Edirne 1. Amatör Ligi'nde şampiyon olarak tamamladıklarını belirten Nehir Gergin, “Bir üst kategori olan süper amatör lige çıkmış olduk. Süper Amatör ligin aslında yakından tanıdığı ama sadece ismini ve geçmişteki itibarını ve başarılarını bilen bir Keşanspor bugün yeni bir kadro ve oluşumla tekrardan süper amatörde yerini almış oldu. Gönül istiyor ki buradan da bu sene bir üst lige çıkabilelim” dedi.

2. YARI DAHA BAŞKA BİR KEŞANSPOR SEYRETTİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Fatih Anlar da, pandemiden sonra hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini ifade ederek, “Mevkilere, takıma gerekli olan bütün futbolcuları toplayarak, sezon başı antrenmanlara başladık. Sıkıntımız şuydu, futbol sahasında futbol oynamayan bir takım bunun içini dolduran futbolcular takıma monte etmeye çalıştık. Geçiş süresi çok sıkıntılı oldu. Sevk, idare, antrenmana devamlılık konusunda bazı sıkıntılarımız oldu ama ilk yarı itibariyle bunları oturtup tam anlamıyla sevk ve idare oluşturarak 2. yarı daha başka bir Keşanspor seyrettirdiğimizi düşünüyorum. Daha zevkli bir Keşanspor takımı olduğunu zannediyorum. Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir dalgalanmamız vardı. 2. yarı Nehir başkan bizden 9’da 9 istedi. Bizde bunu başardık” diye konuştu.

KEŞANSPOR, KEŞAN İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER

Nehir Gergin, 16 yaş takımının turnuvaya gideceğini ve Türkiye şampiyonasında Edirne’yi temsil edeceklerini dile getirerek, “Keşan’ın gençleri ne kadar yetenekli olduklarını gösteriyor. Şu anki a takımımızda bölge dışından herhangi bir oyuncumuz yok. Bölgemizdeki oyuncuların da amatör liglerde başarılı olabilecek düzeyde olduğunu en azından test etmiş olduk. Ligin en genç takımlarından biriyiz. Bu anlamda eleştiri de aldık. Ama ısrarla üstünde durduk. Hocamızın da gençlerimize yaptırdığı idmanlar, verdiği değer, onları gerçekten önemsemesi belki de buradan uzun yıllar Türk futboluna hizmet edecek genç yetenekler çıkıyor şu anda. Fatih hoca gibi biriyle çalışmaları son derece önemli. Bu sezonu elbirliğiyle geçmiş olduk. Bir şampiyonluk yemeği düzenledik. Bu yemekte de katılım güzel oldu. Keşanspor’un, Keşan’ın birleştirici gücü olduğunu hep beraber görmüş olduk. Keşanspor, Keşan için önemli bir değer. Hep beraber yaşatmalıyız. Üst liglerde yaşatmalıyız. Çünkü bu bölgenin gençleri spora yöneldikçe bölgeye değer katmaya devam edecekler. Ben spor faaliyetlerine çok değer veriyorum. Keşanspor da bu anlamda başı çeken bir kulüp pozisyonunda. Yüzme havuzu tamamlandığında bununla ilgili de bir faaliyete gireceğiz. Gençleri spora kanalize etmede çok önemli bir proje. Futbol dışında da gücümüz yettiğince diğer dalları yapmaya çalışıyoruz. Pek çok fedakarlığın çerçevesinde ortaya bir değer çıkıyor. Bu değer de Keşan’ın değeri olmuş oluyor. Önceliğimiz bölgedeki gençleri değerlendirmek. İnşallah önümüzdeki sezon stadımızda oynayacağız. Taraftarın daha fazla katılımını bekliyoruz. Bu sezon her maçı dışarıda oynadık desek yeridir. Kendi stadımızda daha rahat bir ortam oluşacak. Keşanspor bölgesel amatöre geri dönerse, tekrar bırakmış olduğumuz yere dönmüş olacağız. Hedef bu, inşallah başarırız” diye konuştu.

BİRLİK, BERABERLİK VE ANTRENMAN DEVAMLILIĞIYLA BAŞARI GELDİ

Tekrar söz alan Fatih Anlar, hiç oynamadıkları bir ligde şampiyon olmalarının çok önemli olduğunu kaydederek, “Keşanspor son 7 senenin tarihine geçti. Piyasada olmayan bir takımı canlandırdılar, sahaya sürdüler en nihayetinde süper amatör lige çıktı. Burada ben emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Yönetimimiz bütün maçlarımıza gelerek, bizi destekledi. Keşanspor sevgisi demek ki başka bir şeye benzemiyormuş. Birlik, beraberlik ve antrenman devamlılığıyla başarı geldi. Ayakkabılarının altı kırıldı. Hiçbir antrenmanı iptal etmedik. Bizi maddi manevi destekleyen Keşanspor sevdalılarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

AÇILAN DAVALAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Nehir Gergin, kulübün geçmişten gelen bazı problemli konuları olduğunu belirterek, “Bu meseleler o günlerden bu günlere kadar sürdü. 2010-2011’li yıllarda davalar açılmış. Çalışmış olan personellerimizin bir süren davaları vardı. Bu davalar geçen hafta itibariyle bizim yönetimimize sirayet etti. Kendileriyle ilgili çözüm üretme konusunda çalışıyoruz. Çözemezsek neler yaşanır pek bir şey söylemek doğru olmaz. Ama önümüzde çok büyük bir sorun şeklinde durmakta. Bu büyük sorunu umarım el birliğiyle dava açan eski personeller dahil olmak üzere hep beraber inşallah çözeriz. Halledemezsek de Keşanspor’un önünde geçmişte olduğu gibi yine çok büyük bir engelle karşı karşıya kalacağız. Bu yönetim kurulunun Keşanspor’da kalması ve devam etmesi için bu sorunları umarım çözeriz. Çaba gösteriyoruz. Çabalarımız umarım karşılığını bulur. Fazlası istendiğinde yapamayacağımızı da biliyorum. Umarım çabalarımız kadarıyla çözeriz hallederiz. Tabiri caizse kabak tadı veren bir konu bu. İnşallah hayırlısıyla çözülür. Keşanspor önümüzdeki maçlarında daha fazla desteklenmeli. Süper amatör ligde iddialı bir sezonumuz olacak. İyi bir kadro, hedefli bir takım ve Fatih hocanın gösterdiği yolda inşallah hedefe ilerleyerek ulaşacak bir sezon yaşayacağız. Şimdiden bu heyecanla hazırlanıyoruz”