HABER MERKEZİ

Atatürk ve Çanakkale müzesi sahibi, Altın Lale organizatörü Bülent Türker yaptığı açıklamada “Hasan Tek  Hollanda da Türkiye adına koşacak, Onun kayıtlarını yaptırdım.  Hollanda’ya geliş uçak bileti, pasaport, vize ve konaklama masraflarını ben karşılayacağım. Birlikte koşacağız. 22 bin kişi koşuyor bu yarışta. Önümüzdeki ay  kayıtlar dolar. Şu an kayıtlar bitmek üzere. 37 yıldır aralıksız yapılıyor. Bu yıl 38’incisi yapılacak ve çok büyük ilgi görüyor. TV’ler naklen veriyor ve   tüm halk o gün yollarda oluyor. Bende 2 yıldır koşuyorum ve  bitirip madalyamı aldım. Ama şunu belirtiyorum ki 22 bin kişi arasından  Hasan Tek  ilk 3 e mutlaka girecek.Yarıştan 2 gün önce buraya getirip. Parkuru göstereceğim, burada havaya alışacak. Pist düz ve on binlerce kişi  alkışlayacak. Hasan için büyük bir fırsat. Gönlümden 1.’incilik geçiyor. Birinci  olması için elimden gelen her şeyi yapacağız. Ona güveniyorum” dedi.

Hasan Tek ise “İlk kez yurt dışına çıkacağım. Bizi her zaman maddi ve manevi destekleyen Bülent Türker ağabeyime teşekkür ederim. O bizim hem hocamız hem de en büyük destekçimiz. Çanakkale maratonunda da  bizim sponsorumuzdu 2 birincilik bir ikincilik aldık ve  mutlu olduk. Hollanda da ilk 3’e gireceğime inanıyorum. 22 bin kişi olması  büyük sayı ama  parkuru önce görürsem sorun olmaz dedi. Tüm Trakya ve Türkiye için koşacağım bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Yarışmayı izlemek ve haber yapmak için Keşan Postası  Genel Yayın Yönetmeni, Keşan FM Spor Zamanı Program Yapımcısı ve Ton TV Geniş Açı  Program Yapımcısı  Keşanlı Gazeteci Erdoğan Demir ile  Akif İnan’ın da  Tek ile birlikte Hollanda’ya gideceği  belirtildi.