Kurban Bayramı'na az bir süre kala Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmeciliği'ndeki hazırlıklar sürüyor.

Konu hakkında bilgi veren Keşan Ticaret Borsası Meclisi Üyesi Mezbaha İşletmeciliği Sorumlusu Hasan Özkan ve Mezbaha İşletmesi Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekimi Hüseyin Kadri Gültekin, Kurban Bayramı hazırlıklarına devam ettiklerini belirterek, hafta sonu yapılacak temizlik çalışmalarının ardından tam anlamıyla kurban kesimlerine hazır olacaklarını belirtti.

GÜLTEKİN: 2 VETERİNER HEKİM, 12 KASAP ÇALIŞACAK

Bu yıl 300'e yakın büyükbaş ve 150 civarında da küçükbaş kurbanlık kesmeyi hedeflediklerini dile getiren Gültekin, kurban kesimlerinde 2'si veteriner hekimi, 12'si kasap olmak üzere toplam 20 personel ile görev yapacaklarını söyledi.

ÖZKAN: VATANDAŞLARIMIZA GÜN BOYU İKRAMDA BULUNACAĞIZ

Kurban kesimlerinin bayramın 1. ve 2. günleri yapılacağını aktaran Özkan da talep gelmesi halinde diğer günlerde de kesim yapabileceklerini de belirtti. Küçükbaş kurbanlık kesimlerinin canlı hayvan borsası bahçesinde yapılacağını aktaran Hasan Özkan, her iki kesim yerinde de veteriner hekimi, din görevlisi ve kasapların görev yapacağını bildirdi. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Mezbaha İşletmeciliği'nde her zaman olduğu gibi yine nöbetçi kasap bulunduracaklarına da değinen Özkan, Bayramda yoğunluk yaşanan 1. günde kurban kestirecek vatandaşları ağırlamak için gün boyu ikramda bulunacaklarını anlattı.

Kurban kestirecek kişilere herhangi bir kaza yaşanmaması ve kesimlerinin kolaylıkla yapılabilmesi için uyarılarda buluna Özkan,Gerek kesim yerinde gerekse kapı girişinde vatandaşlarımızın bulunmamalarını istiyoruz. Sonuçta bazı hayvanlar huysuz oluyor. Kurbanlıkları, bulundukları yerden içeriye kendi görevlilerimiz gerekli önlemlerini alarak getiriyor. Vatandaşlarımızdan mezbahada görev yapan kişilere bu yönde yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Keşan halkının Kurban Bayramı'nı da kutlayan Özkan, kesilen tüm kurbanların kabul olması temennisinde bulundu.