1923 Keşan Gençlik Antrenörü Ali İdrisoğlu, geçen cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, ilk yarıyı değerlendirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kuru’nun işyerinde gerçekleştirilen ve saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıda, takımın kötü gidişini, antrenmansızlığa bağlayan İdrisoğlu, ikinci yarıda, Keşanlı sporseverlere, galibiyetler hediye etmek istediklerini söyledi.

“PEK DE İYİ BİR YIL GEÇİRMEDİK”

Takımın, en büyük dezavantajının, her hafta cuma günleri bir araya geldiklerini, cumartesi günü tek antrenman yaparak, pazar günü maça çıktıklarını kaydeden, Ali İdrisoğlu, buna rağmen düşme hattından uzaklaştıklarını ifade etti. İdrisoğlu, şöyle dedi: “Sezon başlarken bize ligde kalmamızın ya da orta sıralarda bitirmemizin yeterli olduğu söylendi. Zaten ligler başlamadan kısa süre önce göreve geldik ve takım da lige henüz hazır değildi. Buna rağmen bir şeyler yapabildik. Takımımız oyuncuları 3. Lig için yeterli değildi. Bu nedenle rakiplerimizden geri kaldık ve pek de iyi bir ilk yarı geçirmedik. Bu benim antrenörlükte 14’üncü yılım ve ben bu süre içerisinde, hiç bu kadar yenilgi alıp da ilk yarıyı kapatmadım. 2. Lig’te mücadele ettiğimiz erkek takımlarında ben 4 yılda 4 malubiyet almadım. Bu sene itibarıyla takıma ekstradan maliyet yüklemedik. Gidenlerin yerine aynı maliyetle yeni oyuncular geldi. İlk yarı itibarıyla alınan sonuçtan mutlu değilim. Başka hedeflerle ve başka farklı oyuncularla lige başladık.”

“ANTRENMAN SÜREMİZ ÇOK ÇOK AZ”

Türkiye Bayanlar Voleybol 3. Ligi’nin ilk yarısını 2 galibiyet, 8 yenilgiyle kapatan Keşan Gençlik’te hedef, 2. Yarı bol galibiyet alarak sezonu orta sıralarda bitirmek olduğunu ifade eden İdrisoğlu, sözlerinin evamında; “Diğer takımların çok çok gerisinden geldiğimizi söylemiştim. Bunun nedeni de sezonun başlamasına çok az bir zaman kala geldim. Takım hazır değildi. Bir çok oyuncu aldık, gönderdik. Ama bizim asıl sıkıntımız oyuncular değil, antreman yapma imkamızın çok az olması. Çünkü bizim oyuncularımız Cuma günleri geliyor. Pazar günleri maça çıkıyor. 3. Lig seviyesindeki bir takım için de 2 antreman çok az.” dedi.

“TAKIMIMIZ ŞU AN OTURMUŞ DURUMDA”

Çok iyi bir sezon geçirmediklerini dile getiren Ali İdrisoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Takımımız şu anda oturmuş durumda. Giden oyuncuların yerine, yine aynı maliyette oyuncular geldi. İlk yarı itibariyle ben çok mutlu değilim. Çünkü en başından beri planlı bir çalışma sistemimiz olmadı. Kulübün, ilk başlardaki hedefi ligde kalmaktı. Şu anda da bununla ilgili iyi bir yol almış durumdayız. Şimdi ise, hedefimiz daha üst sıralarda ligi bitirmek. Bunu da ikinci yarı telafi edeceğimizi düşünüyoruz. Keşan, 2. Ligi kaldırabilecek potansiyele sahip bir yer. Bu anlamda da önümüzdeki yıl daha planlı, programlı bir çalışma yapacğaız. Önümüzdeki yıl en az playofflara kalacak bir takım yaratmak için şimdiden çalışmalara başladık. Bu yılı iyi bir şekilde üst sıralarda bitirdikten sonra, önümüzdeki yıllarda daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. Keşan’da da bu potansiyel var. Sadece Keşanlıların, Keşan Gençlik’e biraz daha sahip çıkması gerekiyor.

“KEŞANLILARA GALİBİYETLER HEDİYE EDECEĞİZ”

İkinci yarı ilk hedeflerinin Keşan’da güzel galibiyetler almak olduğunu dile getiren İdrisoğlu; “Gönlümüzde Keşan’da galibiyet alamamamız çok büyük bir yara. Çünkü aldığımız tüm puanları, dışarıdaki maçlarda aldık. İkinci yarıdaki ilk hedefimiz de Keşan’daki tüm maçlarımızda galip gelmek ve galip gelemesek de 1 puan almak olacaktır. İkinci yarıda, Keşanlılara burada daha zevkli daha heyecanlı maçlar izletmek ve güzel puanlar almak için elimizden gelenin daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. İlk yarının ilk 4 maçını galibiyetle kapatırsak, şu anda bulunduğumuz konumdan daha yüksek yerlere çıkarız. Ama imkanlarımız bu kadar. İnşallah 2. Yarı daha da güzel şeyler olacaktır.” dedi.

“ALTYAPIYI DA OLUŞTURUYORUZ”

Bu süreçte altyapıya önem verdiklerini de dile getiren Ali İdrisoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şu anda Keşan’ın en büyük sorunlarından biri olan altyapıya çok ciddi bir önem verdik. Bu hafta a takımın antremanı olmamasına rağmen, ben buraya gelerek, altyapı oyuncularımızla çalıştım ve Keşan Gençlik’in geleceğini oluşturacak olan bir altyapıyı düzenlemeye çalışıyoruz. Gerçekten çok ciddi bir potansiyel var. 2003 doğumlu çocuklara daha ağırlık veriyoruz. Gördüğüm manzara karşısında da çok mutlu oldum. Çünkü sabah 08.30’da salona gittiğimde 50’ye yakın çocuk karşımda antreman yapmayı bekliyordu. Bu da beni gelecek için çok mutlu etti. Gerçekten çok güzel bir şey. Bu da Keşan’da voleybolun daha da ileriye gideceğinin bir kanıtıdır. Bu geçiş döneminde mutlaka dışarıdan oyuncu gelecektir ama yaklaşık 3-4 sene içersinde Keşan Gençlik’in kadrosu, bu çocuklardan oluşacaktır.”

 

Ali İdrisoğlu’nun, geçtiğimiz hafta trafik kazası geçiren Keşan Gençlik yöneticisi Recep Özcan’a geçmiş olsun dileklerini iletmesinin ardından, basın toplantı sona erdi.