HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, dün yaptıkları açıklamada, Keşanlı atlet Hasan Tek’in, antrenman için gittiği Edirne’de spor sahasına alınmayarak geri çevrildiğini ve gece saatlerinde otostopla Keşan’a geri dönmek zorunda kaldığını belirterek, yaşananlara tepki gösterdi.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, konuyla ilgili dün bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada ilk olarak konuşan Bayram Ali Kalfalar, Keşanlı atletler Ahmet ve Hasan Tek kardeşlerle yakınen ilgilendiklerini hatırlatarak, “Sayın kaymakamımız, ben, Fikret Kantar ile 3-5 duyarlı vatandaş haricinde ne hikmetse bu işle ilgilenen görevlilerden hiç yok. Olması gereken insanlar maalesef ortada yok. Önümüzdeki Pazartesi günü, Türkiye yıldızlar koşusuna Hasan Tek de katılacak. Çivili ayakkabıyla antrenman yapması lazım. Tartar pist çalışması gerekiyor. Bu da Edirne’de mevcut. Edirne ve Keşanspor müdürlerimiz Ankara’da. Kendileri ile telefonda konuştuk. Ayrıca yol parası için de bir işadamından yardım aldık ve Hasan Tek Edirne’ye gitti. Ancak Hasan Tek gece beni aradı. ‘Beni sahaya kabul etmediler, otostopla geri geldim’ dedi. Burada sorumlu kim? Eğer spor müdürü ‘alma’ dediyse oradaki yetkilinin de içeri alma şansı yok. Aynı şekilde ‘al’ denildiğinde de almama şansı yok. Yetkililerin neden bu çocuklara ilgisi yok? Diğer spor dallarına ilgi var ama nedense atletizme yok. Atletizmde Keşan, Edirne’yi sırtında taşıyor. Bu çocukların başarıları var. Bu işin sorumlusu Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’tır. Ben kendisine soruyorum, güreş ve taekvondo haricinde senin başarın nedir? Diğer illerin başarılarına bakmak lazım. Edirne’de başarı kasten mi engelleniyor? Diğer illerde spor müdürleri direkt bu işlerin içerisinde. Bu çocuklar engellenmeye çalışılıyor. Maalesef böyle rol model insanları kaybediyoruz. Bununla ilgili artık bir şey söylemeyeceğim.” dedi.

KANTAR: YA GÖREVİNİ TAM LAYIKIYLA YAPSIN, YAHUT BIRAKSIN GİTSİN

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, dezavantajlı gençlerin sportif faaliyetlerini her zaman desteklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Yenimescit Mahallesi, genelde dar gelirli ailelerin yaşadığı bir mahalle. Gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunmaları için Ahmet ve Hasan Tek kardeşler birer rol model. Aynı zamanda Keşan İdman Yurdu takımımız var. Bu konuda Keşan İdman Yurdu’ndan Ahmet Erol ve Fikret Akan’a da teşekkür ediyorum. Ben geçen hafta Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen’in Keşan FM’de katıldığı bir programda sporla ilgili yaptığı açıklamalarla şu anda bizim çocuklarımıza yapılan şeyler hiç örtüşmüyor. Bu hareketler hiç yakışmıyor. Bu iş neden böyle oldu? ‘Olmadı’ demekle bu sorumluluktan kurtulamazsın. Dedikleri birbirini tutmuyor. Ya görevini tam layıkıyla yapsın yahut bıraksın gitsin.”