Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) Üyesi Ahmet Toros, Iğdır/Aralık Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Dört Ülke Bir Zirve” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen Küçük Ağrı Dağı Zirve Tırmanışına katılarak, Keşan’ın ve KEDOST’un adını Küçük Ağrı Zirvesi’ne taşıdı.

Aralık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Dört Ülke Bir Zirve" temalı etkinlik çerçevesinde, otuz yıldır resmi olarak tırmanışa kapalı olan Küçük Ağrı Dağı’na 29 Eylül 2013 tarihinde tırmanış gerçekleştirildi.
Serdar Bulak Yaylası’ndan başlayan ve 6 saat süren tırmanışa, Türkiye'nin dört bir yanından 100’e yakın dağcı katıldı. İniş ise yaklaşık 3 saat sürdü.

3 bin 896 metrelik zirveye çıkmayı başaranlar arasında, Keşan Doğa Sporları Topluluğu’ndan Ahmet Toros da yeraldı. Toros, 30 yıl tırmanışa kapalı kalan Küçük Ağrı Dağı’na ilk çıkan ekibin içinde yeralmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Tırmanış, zorlu olduğu kadar güzeldi. Küçük Ağrı’dan Büyük Ağrı Dağı’nın görüntüsü ve aynı anda 3 ülkeye sınır olan bir noktada tırmanış yapmak muhteşemdi. Keşan’ın adını burada da duyurmaktan ve KEDOST’u zirveye taşımaktan büyük mutluluk duydum.” dedi.

Bilindiği gibi, KEDOST Üyesi Cengizhan Aktan da, 2009 yılında Zirve Dağcılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Ağrı Dağı Temizlik Tırmanışı” kapsamında Büyük Ağrı Zirvesi’ne çıkarak, Keşan Satır Et flamasını 5 bin 137 metrelik zirveye taşımıştı.