Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) geçtiğimiz haftayı da bir dizi etkinlikle kapadı. Cuma Fuar, Cumartesi Bisiklet, Pazar Doğa Yürüyüşü.

CUMA GÜNÜ MOTOSİKLET BİSİKLET FUARI

 DOÇEK üyelerinden bir grup Cuma günü CNR Expo’da yapılan Motosiklet ve Bisiklet Fuarına katıldılar. Fuarda motosiklet ve bisiklet standlarını gezen ve yeni teknolojiler ile sektördeki gelişmeleri gözlemleyen DOÇEK üyeleri, fuara katılan birçok bisikletsever ile de görüşme imkânı buldular.

CUMARTESİ GÜNÜ BİSİKLET

Cumartesi günü “Keşan-B.Doğanca-Karlıköy-Yeşilköy-Keşan” güzergâhında ismini daha önceden “Zagor Rotası” olarak belirledikleri parkuru İstanbul’dan gelen konuk bisikletçilerle pedallayan DOÇEK Bisikletçileri, sabah erken saatte başlayan etkinlikte, yağan yağmurların etkisiyle zeminin yer yer çamura dönüşmesinden dolayı zorlu anlar yaşadılar. Bisikletçiler faaliyetlerini akşam saatlerinde bitirerek İstanbul’dan gelen konuk bisikletçileri yolcu ettiler.

PAZAR GÜNÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Pazar günü de DOÇEK üyeleri 83 kişinin katılımıyla Malkara’nın Yenidibek bölgesinde bahardan kalma bir hava eşliğinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Sabah başlayan etkinlikte yürüyüşçüler, dereleri, vadileri aşarak rüzgâr türbinlerinin bulunduğu mevkiinin altında yanlarında getirdikleri öğle kumanyasını yedikten sonra Kan Deresi mevkiinden dönüşe geçtiler ve yürüyüşlerini Yenidibek Mahallesi halkının konukseverliği eşliğinde tamamladılar.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Dernek faaliyetlerinin  hem yerel, hem ulusal hem de uluslararası alanlarda devam ettiğini, önümüzdeki dönem yeni planlama ve faaliyetler içinde olacaklarını, söyledi ve Pazar günkü yürüyüş sırasında içtenlik ve konukseverliğini eksik etmeyen Yenidibek halkına da çok teşekkür etti.