Keşan DOÇEK faaliyetleri bölgemizin birçok alanında devam ediyor.

Bir süredir “Yakın Çevremizi de Tanıyalım” başlığında doğa yürüyüşleri düzenleyen DOÇEK üyeleri, Enez, Lapseki ve Uzunköprü’den sonra bu kez de Gelibolu’nun Tayfur ve Karainebeyli köylerindeydi.

Yaşadığımız ve yaz aylarında tatil yapılan Kuzey Saros kıyılarından bakıldığında sürekli karşımızda olan Gelibolu Yarımadası’nın bize dönük sırtlarında kalabalık bir doğasever grubuyla gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde yaklaşık 19 km’lik bir etap tamamlandı.

Tayfur Köyünden sabah saatlerinde yürüyüşe başlayan DOÇEK, kah patikalardan, kah pırnallıklar arasından geçerek Güney Saros’un eşsiz coğrafyasında Ege ve Çanakkale Boğazlarını birlikte görmenin, yaşadığımız bölgeye bir de bu yönden bakmanın keyfini yaşadılar.

Yazdan kalma bir hava eşliğinde gün boyu devam eden ve “Karşı Yakamız” adı verilen doğa yürüyüşü akşamüstü Karainebeyli Köyündeki yeldeğirmenleri ziyaretiyle sona erdi.

YENİCE BİSİKLET TURU

DOÇEK, hafta içi de “Türkiye’de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak” sloganıyla Çanakkale’nin Yenice ilçesi yakınlarında bir bisiklet keşif turu düzenledi.

 Hakan Eşme, Nail Özkan ve Gürel Serin’den oluşan ekip Kaz Dağlarının kuzeyinde bulunan ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir bölge olan Yenice yakınlarında, adını “Yenice Parkuru” olarak belirledikleri bölgede pedal çevirdi.

Keşan DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime Can, dernek faaliyetlerinin hafta içi ve hafta sonu aralıksız devam ettiğini, amaçlarının doğa sporlarını bölgemiz insanına sevdirmek ve tanıtmak olduğunu, bunu da kurumsal bir kimlik ve birikim ile yaptıklarını söyledi.