MEHMET AYTAÇ

Faaliyet kapsamında Türkiye’nin en büyük su basar ormanı olan Longozlar ve Istrancalar’da pedal çeviren bisikletçiler, ilk gün Hamam Gölü üzerinden Panayır İskelesi ve Poliçe sahiline ulaştılar.
Geceyi burada geçiren bisikletçiler, ertesi gün Istranca ormanlarının yüksek noktalarındaki ıssız patikalarından geçerek Karadeniz sahiline indiler ve Mert Gölü yakınlarından başladıkları yer olan İğneadaya geri döndüler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, bisiklet dünyasında yeni bir konsept olarak gelişen ve ilgi gören “Bikepacking” tarzının bölgemizde de yaygınlaşması için çaba gösterdiklerin belirterek; “Bu tarz bisiklet sürüşünün deneyimli bisikletçiler ve minimal düzeyde ekipmanla zorlu koşullarda pedal çevirmek olduğunu belirterek; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de klasik tur bisikletçiliği dışında ilgi gören bu sürüş tarzını faaliyetlerine eklediklerini” dedi.

Bikepacking tarzı bisiklet sürüşü hakkında bilgiler de veren Hakan Eşme, şunları söyledi: “Bikepecking  tur bisikletçiliği klasik taşıma aparatlarını kullanmadan bisiklet kadrosuna monte edilen özel donanımlar ile ve en az ekipmanla gerçekleştiriliyor ve bu yüzden bisikletçilerin deneyimli olmasının yanında ekipmanların da minimal olması gerekiyor. Bikepacking tarzı bisiklet sürüşü tur ve dağ bisikletçiliğinin bir arada yapılmasına olanak verdiği ve en zorlu coğrafyalarda bile pedal çevrilebildiği için günümüzde bir çok deneyimli bisikletçi tarafından tercih ediliyor.”