Keşan Gençlik’te tek hedef  Pazar günkü Yıldırım Beyazıt maçını set vermeden kazanmak

 

Pişiren: En fazla desteğe ihtiyacımız olan hafta bu hafta, tencere, tavasını kapan gelsin

 

Keşan Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve baş antrenör Tayfun Pişiren tarafından dün yapılan basın toplantısında, kulübün çalışmaları ve ligdeki durumu hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, 5 Nisan’da düzenlenecek olan dayanışma yemeğine de Keşan halkı davet edildi.

 

Saat 12.30’da yapılan Basın Toplantısına Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Turgay Balcı, Alt Yapı Sorumlusu Tayfun Pekişçi, Voleybol Şube Sorumlusu Harun Akkaya ve Baş Antrenör Tayfun Pişiren katıldı.

BALCI: TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİTMEK İSTİYORUZ

 

Toplantıda ilk olarak konuşan Balcı, bu hafta oynanacak olan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi maçıyla birlikte Bölgesel Lig’in sona ereceğini belirterek, “Bu hafta ligdeki son maçımızı oynayacağız. Uzun bir maratonu tamamlıyoruz. Biraz üzüldük ama çok sevindik. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi maçını alıp, rahat bir şekilde Türkiye Şampiyonası’na gitmek istiyoruz.” dedi.

5 NİSAN’DA DAYANIŞMA YEMEĞİMİZ VAR

 

Turgay Balcı ayrıca, kulübe katkı amaçlı dayanışma yemeği düzenlediklerini belirterek, “Küçük Kızlarımız ve A Takımımızın arka arkaya Türkiye Şampiyonası’na katılması nedeniyle üzerimize ciddi bir yük bindi. Özellikle maddi anlamda bu yükü hafifletmek ve Keşan Gençlik ve Spor Kulübü ile Keşan halkını biraraya getirerek bu gururu birlikte paylaşmak amacıyla bir dayanışma yemeği düzenleyeceğiz. 5 Nisan Cuma akşamı Teras Düğün Salonu’nda yapılacak olan dayanışma yemeğimize tüm Keşan halkını davet ediyoruz. Bu zorlu süreçte Keşan’ın desteğine ciddi anlamda ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

PİŞİREN: 3. LİG AYARINDA TAKIM OLDUK 

 

Daha sonra ise takım hakkındaki görüşleri ve takımın durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Baş Antrenör Tayfun Pişiren ise, Keşan’a geldiğinde çok kötü bir takım aldığını, ancak yaptıkları çalışmalar neticesinde 3. Lig ayarında bir takım haline geldiklerini belirterek, “Keşan’a geldiğimde bir şey bulduğumu söyleyemem. Son derece iyi toparladık. Bizim bu toparlamamızla birlikte yönetim olarak da yeni bir yapılanmaya gidildi. Her şey bir anda tersine döndü ve çok güzel bir süreç yaşadık. Çok memnunum. Gerek Keşanlı küçük çocukların gelişimini görmekten, gerek Keşan Gençlik’in Edirne şampiyonu olmasından, gerek çok kötü başlanan bir ligde 22 takım arasında en iyi üçüncülerden 2. sırada olmaktan. Geldiğimiz güne oranla inanılmaz bir aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim.”

Pazar günü saat 13.00’te yapılacak olan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi maçıyla ilgili de konuşan Pişiren, “En fazla desteğe ihtiyacımız olan hafta bu hafta. Ben herkesi maça bekliyorum. Önemli bir karşılaşma. Biz bunu kazandığımız zaman hiç kimsenin beklemediği bir başarıyı gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Şampiyonası’na gideceğiz. Ondan sonra Keşan düşünecek, bu ilçe 3. Ligi kaldırır mı kaldıramaz mı? Ama biz antrenör ve sporcular olarak görevimizi iyi yapmış olarak sonlandıracağız. O yüzden Keşan mutlaka bu hafta takımına sahip çıkmalı.”

 

GEREKİRSE KADROMUZ YENİ İSİMLER EKLENECEK

Basın mensuplarının “Elinizdeki kadro Türkiye Şampiyonası için yeterli mi?” şeklindeki soruya ise, “Biraz sorunumuz var orada. 3 oyuncumuzun gittiği üniversitede sınav sorunları var. Herhalde sınav tarihlerine denk geliyor. Biz de yönetimimize bir araya gelip, bu eksikliği nasıl gideririz diye bir takım değerlendirmeler yapıyoruz. Eğer gücümüz yeterse, gelmeyecek olan oyuncuların yerine yeni oyuncular alıp oraya gitmeyi düşünüyoruz. Ama şu anda kesin bir şey yok. Sadece Üniversite’nin vize tarihlerinin bizim şampiyonada olduğumuz günlere denk geldiğini öğrendik. Onların yerine de üst seviye liglerde oynamış önemli oyuncularla görüşmelerimiz oldu. Yaşları ve kariyerleri önemli oyuncular. İnanılmaz geriden geldik, hatta Edirne Gençlik yada Kırklareli Fen Bilimleri maçlarından 1 puan daha fazla almış olsaydık, bugün rahat bir şekilde Türkiye Şampiyonası’na gidecektik.”

 

 

PEKİŞÇİ: BİZ BUNA KORKMAK DİYORUZ

Pişiren’den sonra söz alan Alt Yapı Sorumlusu Tayfun Pekişçi de, alt yapı anlamında güçlü bir takıma sahip olduklarını, ancak Küçük Kızlar Şampiyonluğu sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde çalışan bir yetkilinin kupa töreni sırasında kullandığı “Önümüze gelene kupa veriyoruz” şeklindeki sözlerinin hiç hoş olmadığını belirterek, “Hiç oynamadan kupa aldık gibi gözüküyor Edirne’deki arkadaşlara ama bu da Edirne’deki kulüplere Keşan Gençlik’in verdiği gözdağı herhalde.  Buraya gelip nasıl olsa 3-0 yenilecekler. Herhalde kendileri ‘hiç boşuna masraf yapmayalım, oynamadan hükmen 3-0 yenilelim’ mantığıyla hareket ettiler gibi geldi. Biz buna korkmak diyoruz.  Güçlü bir takımız. Küçük Kızlarımız güçlü. İnşallah bir üst turda da başarılı olacaklardır.”

 

 

 

PİŞİREN: BAŞARIMIZA HERKES SAYGI DUYACAK, DUYMAYANA DA DUYURURUZ

Daha sonra söz alan Tayfun Pişiren de, Keşan Gençlik ve Spor Kulübü’nün küçük kızları hakkında kimsenin bir şey söylemeye hakkı olmadığını belirtirken, sert bir ifadeyle şöyle konuştu: “Benim çocuklarımın kupasıyla ilgili kimsenin konuşmaya hakkı yok. Çünkü biz gittik, Edirne’de çatır çatır oynadık. Hiçbir maça gitmemezlik yapmadık. Herkese verilmiş bir kupa değil, Keşan’da neredeyse 2 aydır başlamış bir altyapı hamlesinin semeresi bu. Herkes saygı duyacak, duymayana da duyururuz. Keşan Gençlik’in küçük takımıyla ilgili konuşurken, insanlar kelimelerini özenle seçmelidir!”

Turgay Balcı da, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün web sayfasını gezdiği sırada gözüne takılan bir şey olduğunu belirterek, “İnternet sitesinde dikkatimi çeken en önemli şey, ne hikmetse küçük erkekler, küçük kızlar basketbol liginin sonuçlandığı, badminton ve diğer spor dallarıyla ilgili bir çok konuda haberlerin yer aldığını gördüm. Ancak Küçük Kızlar Voleybol Ligi herhalde Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği bir turnuva değil. Bizim şampiyonluğumuzla ve ligin sona erdiğiyle ilgili herhangi bir haber ve duyuru tarzında bir şey göremedim. Çok ilginç bir şey. Herhalde unuttular ya da unutmak zorunda kaldılar. Zaten onlar önüne gelene kupa veriyorlar, çok önemli de değil!”

 

BALCI: PİŞİREN’İ MERAK EDENE CV’SİNİ VEREBİLİRİZ

Bir gazetecinin “Tayfun Pişiren Keşan Gençlik’e geldiğinde, kamuoyunda bazı söylentiler dolaştı. ‘Bu saatten  sonra takıma kim gelirse gelsin bir şey olmaz. Tayfun Hoca kimdir, seceresi nedir? Söylendiği gibi biriyse Keşan Gençlik’te ne işi var’ şeklinde bir takım söylentiler var. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?” şeklindeki soruya ise, Başkan Yardımcısı Turgay Balcı, şu cevabı verdi: “Lige başladığımızda üst üste 3-0  iki tane yenilgi aldık. Ondan sonra oynadığımız tüm maçları kazandık. Sadece Edirne Gençlik maçında biraz kendi hatalarımızla 3-2 yenildik. Ama ben şu kadar söylüyorum. Tayfun Hoca’nın kariyeri ve geçmişiyle ilgili bize de bir takım söylentiler oldu. Çok merak eden varsa, buyursun gelsin, Tayfun Pişiren’in kariyeri ve çalıştığı kulüplerde aldığı başarıların yer aldığı CV’sini isteyenlere verebiliriz.

 

PİŞİREN: KEŞAN’DA CİDDİ BİR ALTYAPI HAMLESİ VAR

 

Basın Mensuplarının, “Defalarca dile getirdiniz, İl Spor Müdürlüğü’nün Keşan’a karşı bir hazımsızlığı olduğunu. Sizce bunun sebebi nedir? Neyi çekemiyorlar?” şeklindeki soruya ise Tayfun Pişiren, şu şekilde cevap verdi: “Öncelikle benim voleybol geçmişimle ilgili Türkiye’de bile konuşacak çok az insan varken, ben böyle polemiklerin içersine girmem. Ama şunu söylemek istiyorum. Edirne’nin Keşan’a olan tepkisinin nedenini bilmiyorum. A takımımızla ilgili her türlü şeyi yapabilirler. Onlar büyüktür kaldırırlar. Ama Küçük takımla ilgili bize topraktan baltamızı çıkarttırmasınlar. Ben normalde çok saygılı ve düzgün bir adamım. Ama ben küçük çocukların emekleri, alın terleriyle ilgili bir sorun yaşarsam çok farklı biri olurum. Ben İstanbul’da çok iyi bir semtte büyüdüm. Açarım Karagümrük ağzını, ondan sonra da kimin ne olacağı malum. 35 senedir antrenörlük yapıyorum, 2 defa ceza kuruluna gittim. Birinde ceza almadım, diğerinde aldım. Ama şunu söylemek istiyorum, Edirneliler mi üzülür kim üzülür bilmiyorum ama Keşan’da ciddi bir alt yapı hamlesi var.”

 

ELEŞTİRECEKLERİNE KEŞAN GENÇLİK’E DESTEK OLSUNLAR

 

Pişiren, Keşan Gençlik ve Spor Kulübü yöneticilerinin kendisiyle gelecek yıl için görüştüklerini ve Keşan’daki voleybol geleceği açısında ciddi manada bir proje içersinde olduklarını belirterek, “Bu tür konuşmaları yapan arkadaşların akılları bile yetmeyebilir. Ama gelecek sene için bile bu kulübün yönetimi benimle görüştü. Eleştiri yapmak yerine, Keşan Gençlik’e destek olsunlar. Çünkü şu anda Keşan Gençlik, 3. Ligde oynayabilir miyiz, alt yapımızı ne kadar geliştiririz gibi kapsamlı projeler üretmeye çalışıyor. Burada yöneticilik yapan arkadaşlarımız, belki de Keşan’da yıllardır hiçbir spor dalında olmayan bir şeyi başaracaklar. Kendi altyapısıyla Türkiye liglerinde oynayan bir takım yaratacaklar. Bizim de bunda çok ciddi bir katkımız olacaktır. Hatta ciddi katkımız olmuştur da. Geldiğimiz günden bu yana küçük takımdaki Keşanlı çocukların gelişmelerini görmek için, konuşmak yerine salona gelmek lazım.”

BU UTANÇ EDİRNE’YE YETER

 

Tayfun Pişiren, son olarak da, “Bu hafta oynayacağımız maçın hakemi Tekirdağlı. Ama bu utanç Edirne’ye yeter. Biz iki Edirne takımı, Edirneli hakemlerin yöneteceği bir maç oynayabilirdik. Ama şunu herkes bilmeli, Keşan Gençlik, 3. Lige çıktığında kura çekiminde Edirne Keşan Gençlik olarak yer alacak. Bildirimler Edirne Keşan Gençlik olarak yapılacak. Bunlar Keşan Gençlik’in problemi değil, Edirne’nin problemi. Bizim kimseye ihtiyacımız yok, Edirne’ye de ihtiyacımız yok.  Telefonumuzu açtığımız zaman ulaşacağımız insanlar buluruz ihtiyaç halinde. Ama bütün mesele Edirne’de voleybol var ise, Keşan Gençlik’te var. Keşan Gençlik, Türkiye Şampiyonası’nda Edirne’yi temsil edecek. Edirne istemese de edecek.”

Harun Akkaya’da Keşan Gençlik’in play oflara gideceğini, bu konuda ciddi anlamda desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, 5 Nisan Cuma akşamı yapılacak olan Dayanışma Yemeği’nde Keşan halkının desteklerini istediklerini söyledi.