Türkiye Voleybol Federasyonu Türkiye Bayanlar Voleybol 3. Ligi B Grubu’nda mücadele eden 1923 Keşan Gençlik, ligde kötü gidişe son vermek için, 3’ü geçen hafta Yalova deplasmanında oynanan Çiftlikköy Belediyespor maçında forma giyen, 2’si de takıma önceki haftalarda katılan toplam 5 yeni sporcusunu basına tanıttı.

Konuyla ilgili olarak, dün, Keşan Beleidyesi Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ve saat 12.00 sıralarında başlayan basın toplantısına; 1923 Keşan Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kuru, bazı yönetim kurulu üyeleri, Antrenör Ali İdrisoğlu ile voleybolcular; Dolunay Kurt, Sümeyye Korkmaz, Cansu Gülmen, Canan Bingül ve Sevgi Hancı katıldı.

VOLEYBOLCULAR SPOR YAŞAMLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Voleybolcuların kendilerini tanıtması ve oynadığı kulüpler hakkında bilgi vermesiyle başlayan basın toplantısında, Sevgi Hancı, Bursa Niliferspor, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Cokun Öz Spor Kulübü, Çerkezköyspor, Bartınspor ve son olarak da Uşakspor’da oynadıktan sonra Keşan Gençlik’e geldiğini, Canan Bingül, Yalovaspor, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Afyonspor ve Uşakspor’dan transfer olduğunu, Cansu Gülmen ise Beşiktaş altyapısından yetiştiğini, Afyonspor, Uşakspor ve Kütahya Dumlupınar’daki spor yaşamından sonra Keşan’ı seçtiğini söyledi. 5 hafta önce Keşan Gençlik formasını giyen Sümeyye Taşkın da yaptığı açıklamada, İnegölspor, Coşkun Öz Spor Kulübü’nün ardından Keşan Gençlik’te karar kıldığını, son olarak söz alan Dolunay Kurt da DSİ Nilüferspor ve Bursaspor’un ardından Keşan’ı tercih ettiğini ifade etti.

İDRİSOĞLU: LİGİ, EN GÜZEL YERDE BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Voleybolcuların tanıtımının ardından söz alan Ali İdrisoğlu, yaptığı genel değerlendirmede, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın ilçedeki spor kulüpleri adına büyük bir şans olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti. İdrisoğlu, daha sonra, sezona 8 sporcuyla başladıklarının ve bu takımın daha önceki yöneticiler tarafından belirlendiğine değinerek, şöyle dedi: “Takım kötü giderken pek çok malubiyet aldık. İyi niyetle getirilmiş oyunculardı ama hiç biri bizim istediğimiz düzeyde ve 3. Lig’i kaldıracak kapasitede değildi. İlk maçın ardından arayışlara girdik ama başarılı olamadık. Üst düzey oyuncular kendilerine kulüp bulmuştu. Diğer takımlarla aramızda 2 aylık bir gecikme var. Ben geldikten sonra Dolunay, Sümeyye, Cansu, Canan ve Sevgi aramıza katıldı. Sevgi, Dolunay ve Sümeyye Bursa’dan, Canan ve Cansu ise Kütahya’dan Keşan’a geliyor. Bu nedenle çok zorlanıyoruz. Keşan halkını ve voleybol severleri yanımızda görmek ve onlardan destek istiyoruz. Keşan Gençlik, Keşan’ın takımı. Çok daha güzel günler bizi bekliyor. Ligi, en güzel yerde bitirmeye çalışacağız. Eğer bu takım birkaç ay önce bir araya gelmiş olsaydı, playoff maçlarını hedefleyebilirdik. Tek eksiğimiz, diğer takımların bizlerden çok daha fazla antrenman yapabiliyor olması. Bizler Cuma günü geliyor, Pazar günü maçımızı oynuyor ve gidiyoruz. Ancak, oyuncu kalitesiyle maçları kendi lehimize çevireceğiz.”

Ali İdrisoğlu, geçen hafta takıma katılan ve ilk gün maça çıkan 3 yeni transferin formsuz olduklarını da sözlerine ekledi.

Açıklamaların ardından basın toplantısı sona erdi.