Türkiye’yi ABD (Amerika Birleşik Devletleri)’de temsil eden Keşanlı genç voleybolcu 23 yaşındaki Semin Şen’e, başarılarından dolayı Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından plaket verildi.

Saat 15.45 sıralarında, annesi Ayşe Şen ile Keşan TSO’ya gelen Semin Şen, burada Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılandı. Törende konuşan Semin Şen, “Derslerde başarılı olmam nedeniyle Keşan Geçlik Spor Kulübü altyapısına yazdırıldım. 7’nci sınıfa kadar Keşan’da okudum. Daha sonra Üsküdar Doğa Koleji’nden voleybol eğitim bursu alarak İstanbul’a gittim. Orada ortaokulu birincilikle bitirdikten sonra yine eğitim ve spor bursuyla beraber liseye geçiş yaptım. Bütün imkanlarım Vakıfbank Güneşspor tarafından karşılandı. Lise 2’nci sınıfta, İtalya’da liseler dünya üçüncüsü oldum. Liseyi de okul birinciliği ile tamamladım. Aynı zamanda profesyonel olarak Vakıfbank Güneş Sigorta Spor Kulübü’nde oynadım. Özyeğin Üniversitesi İngilizce İşletme ve Girişimcilik Bölümü’nü kazandım. Dershane ya da özel ders almadım. Bunu tamamen kendi imkanlarımla gerçekleştirdim. Daha sonra 2’nci sınıfta ABD’den gelen teklifle Amerika’da University Of World Carolina Charlotte’a transfer oldum. Amerika’ya 50 kişilik bir liste içerisinden seçildim. Milli takım antrenörü, Amerika’da referansım oldu. 3’ncü sınıfa Amerika’da başladım. Özyeğin Üniversitesi’ni dondurmak zorunda kaldım. İnşallah Mayıs’ta mezun olacağım. Aynı zamanda 1 sene daha voleybol oynama şansım olduğu için master bursu aldım New York’tan. Yine voleybol oynamaya devam edeceğim.”

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu, Semin Şen’in eğitim ve voleybolda bir başarı hikayesi yazdığını dile getirerek, ismini altın harflerle tarihe yazdığını ve kendisiyle Keşan adına gurur duyduklarını söyledi. Helvacıoğlu, daha sonra başarısından dolayı Semen Şen’e plaket takdim etti.