Keşanspor’un haftalık basın toplantısında, Lüleburgazspor maçının değerlendirmesi yapıldı

 

Pınar, “Sosyal medyada Keşanspor, ben ve ailem için kötü söz edenleri mahkemeye vereceğim”

Erdem, “Lüleburgazspor cezalı futbolcu oynattı bu maç bizim lehimize 3-0 olarak tescil edilecek”

 Keşanspor Kulübü Basın Sözcüsü Oya Pınar ile Teknik Direktör Algun Erdem, dün düzenledikleri basın toplantısında, geçen hafta oynanan Lüleburgazspor karşılaşması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Lüleburgazspor takımın cezalı bir oyuncu oynatması nedeniyle işlem başlatıldığını bildiren Erdem, karşılaşmanın 3-0 Keşanspor lehine tescilleneceğini belirtirken, Basın Sözcüsü Oya Pınar da sosyal medya üzerinden Keşanspor’a, kendisine ve ailesine hakaret ettiğini ileri sürdüğü kişileri tespit ettiğini ve bu kişileri mahkemeye vereceğini söyledi.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR

Saat 13.00 sıralarında başlayan basın toplantısında ilk sözü alarak konuşan Oya Pınar “Başkanımız Mustafa Çelik’e, MMMDB Halı Saha Turnuvası’nda pankart açarak sağlık dileklerinde bulunan basın camiasına teşekkür ediyoruz” dedi. Pınar, Keşanspor’a desteklerini esirgemeyen Keşan’daki herkese ve Lüleburgaz deplasmanında kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Lüleburgaz Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı’ya da ayrıca teşekkür etti. Centilmen tavırları nedeniyle Lüleburgaz Kulübü’ne de teşekkürlerini ileten Oya Pınar, bu zamana kadar kamuoyuna ne söyledilerse, doğruları söylediklerinin de altını çizdi. Pınar, bunun dışındaki yanlış söylemlerin kendilerini son derece üzdüğünü ve bu üzüntünün kendilerinde kalıcı olduğunu ifade etti.

LÜLEBURGAZ CEZALI OYUNCU OYNATTI

Pınar’ın ardından söz alan Algun Erdem, Keşanspor’un başına geçtiği günden beri, tüm sorulara her zaman ve her yerde açık olduğunu söylediğini vurgulayarak, “Hocayı bulamadım” demenin mümkün olmadığını söyledi. Sözlerinin devamında, Lüleburgazspor karşılaşmasını değerlendiren Erdem, “Lüleburgazspor’un cezalı oyuncu oynattığı doğru. TFF’nin Hükmen Mağlubiyetler başlığı altındaki maddeye baktığımızda, yapılması gereken Keşanspor’un hükmen galip gelmesidir. Biz bu konuda inceleme yaptık ve bizim maçımızda olduğu gibi Lüleburgazspor’un Halide Edip Adıvar maçında da aynı olay yaptığını öğrendik. Berkcan Ertene ismindeki kardeşimiz, geçen sezonun son maçında 4 maç ceza almış. Fakat Lüleburgaz Kulübü, bu oyuncunun yeni sezondaki lisansını 3. maçta çıkartabilmiş. Cezanın işlemesi de lisans tarihinden itibaren başlıyor. Kulüp, bunu hesaplamada hata yapmış. Biz bu konuda 9 sayfa dilekçe gönderdik. Bu karşılaşmada galip olarak sayılırsak, puanımızı 9’a yükselterek, nefes almamızı sağlarız. Bu hafta oynayacağımız Bozcaada Spor maçı da son derece önem kazandı. Liderin 12, bizim ise 9 puanımız var. Lig heyecanlı geçiyor.” dedi.

PINAR: KÖTÜ SÖZ SAHİPLERİNİ MAHKEMEYE VERECEĞİM

Erdem’in ardından tekrar söz alan Oya Pınar, bazı internet sitelerindeki haberlerde ve sosyal medyada, Keşanspor Kulübü ve şahsı adına kötü sözlerin sarf edildiğinin altını çizerek, “Tüm bu sözleri dosya haline getirdim. Bu konuda yasal işlem başlatacağım. Keşanspor’dan ayrılan ve daha sonra açıklamalarda bulunan Süleyman konusuna geldiğimizde, birçok oyuncu kulüplere gelir ve gider. Bu oyuncuya, kullandığı kelimeleri söyletenlerin de ceza alacağı bilinmelidir. Bir de maçlarımızın internet ortamında yayınlanması konusu var. Öncelikle, bizim maçımızı hiç kimse 90 dakika boyunca yayınlayamaz. Bunu yayınlayan herkes suçludur. Saha içerisine girerek, bazı alet edevatı kullanarak yapılan çekimlerin 1 dakikası bile yayınlanamaz. Bize, önemli pozisyonları yayınlayacağız dediler. Biz de buna tamam dedik. Fakat bunu suistimal ettiler. Elimizde bu konuda savcılık kararı var. Ayrıca, TFF’nin bu konuda yayın hakları var. Bizim maçımızın internet ortamında yayınlanması, Keşanspor Kulübü’ne 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen bir ceza miktarına mal olabilir. Bu konuda TFF direkt olarak kulübü muhatap alıyor. Fakat kulüp de daha sonra bu görüntüleri yayınlayan kişiler hakkında yasal işlem başlatabiliyor. Yapılan tüm bu video kayıtları, Keşanspor’a zarar veriyor” diye konuştu.

ERDEM: GOL BÖLGELERİNDEKİ SIKINTIYI AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

 

Tekrar söz alan Algun Erdem de, Pınar’a destek vererek, TFF’nin bu konuda katı tavırları olduğunun altını çizdi. İdmanlarda ve maçlarda çekilen bazı video kayıtları nedeniyle, 20 gündür çalıştıkları taktikleri, Lüleburgaz karşısında ve Babaeski karşısında yapamadıklarını vurgulayan Erdem, Keşanspor’un bu anlamda da büyük zarar gördüğünü bildirdi. Sözlerinin devamında, takımın gol bölgesinde sıkıntılar yaşadığını doğrulayan teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı; “Ofansif rekabeti arttırmak adına çalışmalarımıza yoğun olarak devam edeceğiz. Takımımızın yaş ortalaması, 21.3’tür. Bu takım 22 Aralık’a kadar bu aslanlar ile devam edecek. Bu tarihte, bütçemize göre gerekli takviyeleri yapacağız.”