HABER MERKEZİ

Saat 20.00'de başlayan yemeğe Keşanspor'un eski yöneticilerinden Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Abdurrahim Tokmak ve İsmail Çetin, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim, Keşan Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Gazeteci Erdoğan Demir ile 40'a yakın eski futbolcu katıldı.

Yemekten önce konuşan Keşanspor'un eski futbolcularından Şeref Aldanmaz şunları söyledi: “Sayın belediye başkanım, yönetici ağabeylerim ve Keşanspor'a çok güzel hizmetler eden futbolcu arkadaşlarım, sizlere ulaşmak için Candemir arkadaşımızla uğraştık. Bir grubumuz var ve bu devam ediyor. Yemek için 55 kişiye ulaştık. Bazı arkadaşlarımız mazeretleri nedeni ile yemeğe katılamadılar. Bu topluluğu yaşatan bu gece de bizi onore eden Belediye Başkanımız Op. Dr. Mehmet Özcan'a teşekkür ediyorum. Biz her zaman Keşan'ın adının iyi bir şekilde lanse edilmesinde büyük emeği geçen sizin gibi futbolcularla büyük gurur duyuyoruz. Bugün burada tekrar sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyorum. İyi ki sizlerle beraber olmuşum, iyi ki sizlerle birlikte olmuşum, sizleri seviyoruz. Ama bunun böyle kalmaması lazım, daha ileriye gitmek için biraz daha özveri biraz daha özgüven sağlamak zorundayız arkadaşlar. Onun için bir derdimiz olduğunda birbirimize ulaştığımız takdirde en güzel mutluluk budur. İyi günümüzde kötü günümüzde birbirimizi hatırlayalım. Katılımınız için sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Afiyet olsun.”

KEŞANSPOR'U KEŞAN'DA BİR YERLERE GETİREMEDİK.

Şeref Aldanmaz’ın konuşmasından sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan " Görüyorum ki burada Keşanspor'a uzun yıllar hizmet etmiş futbolcu kardeşlerimiz burada. Ben de 1996/1997 sezonunda Keşanspor'un 3.Ligde mücadele ettiği dönemde yönetici idim. Şu değerli dostlarımın emeklerini bir kenara koyacağım. Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Keşanspor'u sizler bir yerlere getirmişsiniz. Ama maalesef Keşanspor'u Keşan'da bir yerlere getiremedik. Belediye olarak verdiğimiz düğün salonunun kirasına göz diktiler. Şimdi sizin emeğiniz bu tarafta yöneticilerin yaptığı bu tarafta. Keşan Belediyesi olarak Keşanspor'a çok büyük destekler verdik. Ama maalesef yöneticilerimiz bunları başka türlü kullandılar. Şu zihniyet var. Bir kulüp kurun bir dernek kurun ondan sora gerisi hikâye. Bakın sizleri tenzih ediyorum, pırıl pırıl insanlarsınız. Ben şunu arzu ediyorum. 3.Lige 2.Lige çıkmak gibi bir derdimiz olmamalı. Biz 2009'da Keşan Atatürk Stadı'nı devraldık ve burada halkımıza yaygın olarak spor yapma imkânı tanıdık. Arkadaki saha bataktı. Orası için bakanlığa proje hazırlattık ve belediye olarak yaptık. % 50 devlet ödeyecekti, oradan bir kuruş alamadık. Ama yine yaptık. Belediye olarak 2 adet daha saha yaptık gençlerimiz için, ben istiyorum ki çocuklarımız yaygın spor yapsın. Bunların içerisinde 3-5 çocuk yetişse bir yerlere gitse marka isimler çıkabilir. Keşan hinterlandı ile 120 bin nüfusa sahip bir ilçe. Biz kaliteli çocuk yetiştirmek istiyoruz. Altyapımız var. Siz eski Keşansporlu futbolcularımızdan da sizlerden çocuklarımızı yetiştirmek için destek bekliyorum. Ben 3.Lige çıkmak istemiyorum. Transferle hep bu iş olmaz. Kendi çocuklarımızla mücadele etmek istiyoruz. Sizler futbolda deneyimli insanlarsınız, gelin çocuklarımıza yardımcı olun. Ben 3.Lige çıkmak istemiyorum. Şu anda bazı ilçe takımları Süper Lig'de mücadele ediyor. Kaç sene dayanacaklar? 1 yıl-2 yıl sonra bitti. Trabzonspor bile zorlanıyor. Trabzon ki Türkiye çapında bir sürü zengin iş adamları var. Sizin Keşanspor'a geçmişte verdiğiniz bütün emeklere saygı duyuyorum. Teşekkür ediyorum, Allah sizlerin hepinize uzun ömürler versin. Verdiğiniz emeklere teşekkür ediyorum. Bu konuda Keşan'a teknik konuda bilgi verecek herkese kapımız açıktır. Ben de her zaman onların yanında olacağım. Hepinize afiyet olsun." şeklinde konuştu.

Yemekte konuşan eski futbolculardan Candemir Yılman da şunları söyledi: “Değerli belediye başkanım sevgili futbolcu arkadaşlarım, değerli yöneticilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sizlere burada olmak onur ve gurur verici. Biraz önce belediye başkanımız güzel konulara değindi. Biz güzellikleri gerçekten yaşadık. Güzel insanlarla bir arada olduk Keşan'da. Burada güzel şeylere imza attık, hepinizi çok seviyorum. Keşanspor'un şu konumda olması, Keşanspor diye bir şey kalmamış zaten. Biz buna üzülüyoruz başkanım, bizler de bu konuda ne yapabiliriz ne edebiliriz diyoruz. Bu konuyu kendi aramızda da neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Ben kendi şahsım adına sizleri ziyaret ederek bu konuda neler yapabiliriz bunu konuşmak istiyorum. Sizler de sağolun bu konuya değindiniz. Sizleri en kısa sürede ziyaret edeceğiz. Hepinize bu geceye katıldığınız için teşekkür ediyorum. Afiyet olsun” dedi. Yemek konuşmaların ardından gece geç saatlere kadar neşe ve mutluluk içinde eski günlerin yâd edilmesi ile sürdü.