BÜLENT SAYLAM

Aldanmaz, Keşanspor’un başarılarında en büyük etkenin seyirci olduğunu dile getirerek, “O coşkuyu yaşatacak seyirci şimdi hangi tribünde olacak yapılan o portatifte mi?” dedi. Stadın yetersiz olduğunu kaydeden Aldanmaz, stadın yapımı öncesi Keşanspor’a hizmet etmiş kişilerden görüş alınmadığını söyledi.

YAZIK ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM

Keşanspor’un tarih yazmasındaki en büyük etken tribündeki seyircilerinin olduğunu hatırlatan Aldanmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Seyirci nerede olur tabii ki tribünde. O coşkuyu yaşatacak seyirci şimdi hangi tribünde olacak yapılan o portatifte mi? Yazık yazık çok ama çok üzgünüm. Bir spor adamı olarak yürüyüş yapacak bir yer yok. Halk ne yapsın nerede yürüsün ara sokaklarda mı, kaldırımlarda araçların yoğun olduğu yerlerde mi? Zaten pandemi insanları yok etti. Keşanspor’a mal olmuş bir spor adamı olarak utanarak bu yazıyı yazmak zorunda kaldım. Siyasetle hiç bir alakası yok. Kesinlikle bu işe hayatımı verdim. Suni çim yapılan sahada yedek kulübelerini nereye koyacaklar? Arkada mesafe varken neden iyice taç çizgisinin yanına konmuş. Hakemle dip dibe futbolcunun biri yuvarlansa yedek kulübesine vurur tehlike arz edecek, önce sağlık.”

NEDEN BİLENLERLE İSTİŞARE YAPMADINIZ?

Aldanmaz, stadın yetersiz olduğu iddia ederek paylaşımına şöyle devam etti: “Keşan’da resmi olarak 5 takım veteran olarak da 4 takım var. Genç takımlarını saymıyorum. Bütün maçlarını dış sahalarda oynuyorlar yapılan semt sahaları ne işe yarıyor? Sadece idman yapılmak için olmuş sadece bir iki takım antrenman yapabiliyor diğerleri yok. Sonra bu gençleri nasıl kötü yoldan kurtaracağız? Tek kurtuluşları spor yaparak olur. Hiç mi danışmıyorsunuz Keşanspor’a hizmet etmiş o kadar çok insan var. Fikirlerini alabilirdiniz neden bilenlerle istişare yapmadınız? Keşan için bu durum çok üzücü bir durum.”

MASRAFLARA YAZIK!

Yıkılan tribünlerin altında 16 soyunma odasının olduğunu hatırlatan Aldanmaz, “Yeni tribün yeni stat yapılıyor hala. Soyunma odaları hele kapalı spor salonuna gittiniz mi dolaştınız mı yetkili nerede? Kim kontrol ediyor? Masraflara yazık buradaki tehlikeyi göremiyorsunuz? Yapılan portatif tribün oyuncak gibi yıkılan tribünümüzün altında tam 16 tane soyunma odası vardı. Ve her takımın malzemesini koyacak aynı zamanda antrenman için soyunduğu odaları vardı, futbol takımları tünelin altından seyircinin ateşlemesiyle çıkıyordu o duyguyu kim yaşadı? Yaşamayan bilemez gelen takım nereden hangi soyunma odasına gidecek maç başlamadan olaylar başlar. Hedef olmayan yerde başarı gelmez Keşan’ın kanayan yarası olan ayrıca lokomotif kulüp dediğimiz mazisi başarılarla dolu. Keşanspor’un üst liglerde kendi çocuklarımızla başarılı olabilmemiz için acilen tesisleşme şarttır. Bunun yanı sıra kendi ayakları üzerinde durabilmesi içinde kalıcı gelirlere ihtiyaç vardır. Bunlar olmazsa 1 amatör süper amatörde laylon yaparız. Temeli olmayan kulüpler yok olmaya mahkumdur. Dolayısıyla belediye ve iş adamları eliyle kalıcı hamleler şart.” dedi.

TESİS OLMAYAN YERDE HEDEF DE OLMAZ

Yakın şehirlerdeki spor kulüplerinin tesisleştiğini ve başarıya ulaştığını hatırlatarak, paylaşımına şöyle devam etti: “Bakın, yakın olan şehirlerimizin, kasabalarımızın yapılan tesislerini, statlarını gidip inceleyen var mı? Şahane tesisler yapmışlar mükemmel Biz BAL veya profesyonel ligde olsak veya başka spor dallarında yarışma olsa nerede kalacaklar gelen sporculara nasıl hizmet edeceğiz hele futbolda rezil oluruz tesis olmayan yerde hedef de olmaz takımlarımızın barınacağı konaklayacağı yer olmadığı sürece bir hedefe varamayız.”

SADECE ÜZÜNTÜMÜZÜ DİLE GETİRMEK İSTEDİM

Paylaşımında vatandaşların spor yapacak, kulüplerin maç yapacak bir stadı olmadığını söyleyerek isyan eden Şeref Aldanmaz, paylaşımını şöyle sonlandırdı: “Yokluklar içinde Keşanspor’u 3 profesyonel ligde temsil etmiş amatörde emeği geçmiş yönetim, gazeteci ve kar kış demeden desteğini her zaman vermiş seyircimize çok teşekkür ederim. Sadece üzüntümüzü dile getirmek istedim. Yıllardır karşılıklı oynadığımız takımlar Kasımpaşa, Bakırköy, Vefa, Bayrampaşa, Silivri, İstanbulspor daha birçok sayamadığım takımlar şimdi nerede? Kimisi süper ligde profesyonel; biz, sıradan Edirne 1 amatör kümede mücadele veriyoruz. Seyircilerimizin çocuğunu alıp maça götürecek ve pazar gününü zaman geçirecek bir aktiviteye gidemiyor, yeni yapılanma olabilir ama yazık yazık spor yapacak, kulüplerimizin maç yapacak bir stadımız yok”