Keşan İzcilik İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü (KİZİK), bölgemizde gerçekleştirdiği başarılı faaliyetlerini, geçen hafta sonu Kaz Dağları Milli Parkı’nda ikinci kez yaptığı kampla sürdürdü. Kulüp, 32’si Uzunköprü’den, 23’ü Keşan’dan olmak üzere toplam 55 lise öğrencisiyle gerçekleştirdiği kampı da başarıyla tamamladı.

Geçen cuma gecesi; Keşan’dan KİZİK Başkanı Ali Milli, KİZİK Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Milli ve 23 öğrenci; Uzunköprü’den öğretmenler Hazel Bayraktar, Nurseba Yayla, Cen Turan ve 32 öğrenciyle yola çıkan ekip, 26-27 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri, Kaz Dağları eteklerindeki Kalkım beldesinde kamp yaptı.

Çanakkale Kaz Dağları Milli Parkı Kampını ikinci kez düzenlediklerini, kampa Dünya ve Türk İzciliğinin duayen isimlerinden Raşide Gönül Yılmaz ve Cengiz Yılmaz’ın da katılmasından mutluluk duyduklarını belirten KİZİK Başkanı Ali Milli, “Sayın Raşide Gönül Yılmaz ve Cengiz Yılmaz, 50 yıla yakın Türk İzciliğine izciler yetiştirmiş kişiler ve kampta Trakyalı izcilerimize de eğitimler vermeleri bizi çok mutlu etti.” dedi.

Edremitli dağcılar Mustafa Şıvka, Buket Şıvka ve Kemal Calan’ın da kampa katılarak, kamp alanına 16 kilometrelik uzaklıktaki Döşemedere Şelalesi yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini, yine dağcı eğitimcilerin, kampa katılan 55 izciye 10 metre yükseklikten ip ile iniş eğitimi verdiklerini söyledi.

Sorunsuz olarak tamamlanan kampın ardından pazar akşamı Keşan’a döndüklerini belirten Ali Milli, “Keşan İzcilik İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü’nün kuruluşunu gerçekleştirirken amacımız tabela derneği olmak değildi. Araziye inerek ve çalışarak gençliğin sorunlarına çözümler üretmek, onları beceri, moral, motivasyon olarak hayata hazırlamak istedik. Geçen 2.5 yılı aşkın zamandır bunu başardığımızı düşünüyoruz . Bunu, çalışmalarımıza katılan izcilerin ilgilerinden görüyoruz.” şeklinde konuştu.