Keşan İzcilik İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü (KİZİK), 20-22 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Kaz Dağları Sarıkız Kampı ve Gürlek Şelalesi yürüyüşünü başarıyla tamamlayarak Keşan’a döndü.

Kulüp Başkanı ve Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Öğretmeni Ali Milli’nin Oymakbaşılığında, Lider Yardımcısı Selahattin Çavuşoğlu, KİZİK Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Milli ve Nedim Gürkök nezaretinde 25 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, KİZİK izcileri hem kamp yaptılar, hem de Kazdağları içinde yer alan Gürlek Şelalesi’ne 14 kilometrelik zorlu bir yürüyüşü gerçekleştirdiler.

KİZİK Başkanı Ali Milli, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

“19 Nisan 2013 tarihinde Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan bir gecelik kampla başlayan etkinliğimizde, ilk gün Assos’ta sabah kahvaltısı yapılarak, Adatepe Köyü gezildi. Ardından, Darıdere Tabiat Parkı’nda çadır kampımızı ve tesislerimizi kurarak gece yürüyüşü yaptık.

İkinci gün Darıdere Kampından, 3 kilometre mesafedeki Küçük Şelale’ye yürünerek kahvaltı yapıldı ve geri dönüldü. Aynı gün öğleden sonra ise, 7,5 kilometre mesafedeki Gürlek Şelalesi’ne yürüyüş yaptık. Yer yer yağmurlu bir havada, inişli çıkışlı ve izcilerimizin ilk kez girdiği bir parkurda gerçekleşen zorlu yürüyüşü de izcilerimiz başarıyla gerçekleştirdiler ve toplam 15 kilometrelik yürüyüşle kamp alanımıza döndük. Yağmurdan ıslanan izcilerimize, Darıdere Tabiat Parkı tesisi kapılarını açtı. Tesisin işletmecileri Şeref ve Ramazan beylere, ilgileri için teşekkür ediyoruz. Aynı gece Darıdere’de izcilik etkinliklerimizi gerçekleştirerek, ertesi gün de sabah sporumuzu ve dönüş hazırlıklarımızı yaparak yola çıktık. 22 Nisan Pazartesi akşamı Keşan’a vardık.”

Kampa ilişkin bilgilerin KİZİK’in Facebook sayfasında duyurulmasının ardından ülke çapında büyük ilgi gördüğünü belirten Ali Milli, Kocaeli’deki izcilerin, 1-7 Temmuz 2013 tarihlerinde 200 izcinin katılımıyla, Keşan’da KİZİK’le birlikte kamp yapma teklifinde bulunduklarını, Türkiye İzcilik Federasyonu Edirne İl Temsilciliği’nden de kamp teklifi geldiğini bildirdi. Milli, İl Spor Müdürü Serhat Ocak ile de önümüzdeki hafta bir görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

İzcilik faaliyetleri içinde, radyo kontrollü model uçak hobisiyle de uğraştıklarını, Edirne’deki tek izci kulübü olduklarını kaydeden Ali Milli, “Şu anda lise ve üniversite gençlerine hizmet veriyoruz. Küçük yaş grupları için de ailelerden büyük ilgi var. Ancak bunların hepsi daha geniş imkanlar gerektiriyor. Şimdilik kendi çabalarımız ve maddi imkanlarımızla bu etkinlikleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ailelerin ve sponsor kuruluşların da desteğini bekliyoruz.” dedi.

Ali Milli, izciliğin bvir yaşam biçimi olduğunu, şehirlerde apartmanlara ve bilgisayarlara hapsolmuş çocuk ve gençleri doğayla tanıştırıp bütünleştirme gayretinde olduklarını da vurgulayarak, faaliyetlerinin, Facebook’ta, “İzcilik İhtisas Kulübü Keşan” yazarak ulaşabilecekleri sayfadan izlenebileceğini sözlerine ekledi.