19 Kasım Keşan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşun 91. Yıldönümü nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Koşusu dün yapıldı.

Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Turizm Meslek Lisesi önündeki parkurda gerçekleştirilen ve saat 10.00 sıralarında başlayan koşuya yaklaşık 150 öğrenci katıldı.

Yarışlar sonunda ferdi ve takım halinde dereceye giren öğrenciler ve okullar şöyle;


2.000 m. YILDIZ KIZLAR (Ferdi)

1. Nurten Demirsöken (Atatürk Ortaokulu), 2. Yüksel Demirsöken (Atatürk Ortaokulu), 3. Cansel Karataş (Mecidiye İlköğretim Okulu)

2.000 m. YILDIZ KIZLAR (Takım)

1. Türkmen İlköğretim Okulu, 2. Paşayiğit İlköğretim Okulu, 3. Rasim Ergene İlköğretim Okulu


3.000 m. YILDIZ ERKEKLER (Ferdi)

1. Kadir Kırtıl (Bademlik İlköğretim Okulu), 2. Emirkan Yalçın (Türkmen İlköğretim Okulu), 3. Alptuğ Doğan (Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu)

3. 000 m.YILDIZ ERKEKLER (Takım)

1. Türkmen İlköğretim Okulu, 2. Bademlik İlköğretim Okulu, 3. Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu, 3.


3.000 m. GENÇ KIZLAR (Ferdi )

1. Gökben Kaya (Keşan Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi), 2. Sibel Yılmaz (Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi), 3. Didem Çetintaş (Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi)

3.000 m. GENÇ KIZLAR (Takım)

1. Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi, 2. Keşan Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ,3. KTSO Teknik ve Endüstri meslek Lisesi.


5.000 m. GENÇ ERKEKLER (Ferdi)

1. Gürkan Er (Keşan Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi), 2. Rahim Kocalar (Keşan Anadolu Lisesi), 3. Süreyya Doğan (Keşan Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi)

5.000 m. GENÇ ERKEKLER (Takım)

1. Keşan Kız Meslek Lisesi, 2. Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 3. Keşan Anadolu Lisesi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmaların hemen ardından dereceye giren öğrencilere madalyaları Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Yıldız, Keşan Kent Konseyi Başkanı ve Mustaa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve Beden Eğitim Öğretmenleri tarafından verildi.

Kurtuluş Koşusu’nda ferdi ve takım halinde dereceye girenlere para ödülleri ise Keşan Belediye Meclis Salonu’nda yapılan ödül töreni ile verildi.

Saat 12.00’de başlayan törene öncesi bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi olarak geleneksel hale getirilen Kurtuluş Koşusu’nun bu yıl da yapıldığını belirterek “Bu koşuya katılan tüm öğrencilerimizi ile onların yetişmesinde büyük emekleri olan beden eğitimi öğretmenlerimizi kutluyorum. Dereceye giren girmeyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından ferdi ve takım halinde dereceye girenlere para ödülleri Özcan tarafından takdim edildi. Yarışmada ferdi ve takım halinde 1’inci olanlara 200 TL, 2’nci olanlara 150 TL ve 3’üncü olanlara ise 100 TL ödül verildi.