Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ile Edirne Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin ortaklığında 19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen “5’inci Uluslar arası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü” etkinliğine Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan’dan 500 bisikletçi katıldı. 

3 ülke bisikletçilerini buluşturan etkinlik sonrası şenliğin Koordinasyon Sorumlusu Bülent Bacıoğlu, Yunanistan’ın Orestiada ve Bulgaristan Svilengrad kentindeki bisiklet kulübü sporcularının da bu yıl da festivale katılmasından duyduğu memnuiyeti dile getirdi. Komşu ülkelerden gelen bisikletçilerin şenliğe ayrı bir renk kattığını ifade eden Bacıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:
Bu yıl beşincisini organize ettiğimiz şenlik artık ülkemizde ve Avrupa’da bilinen en kalabalık bisiklet etkinliklerinden biri. Şenliğimiz sınır ötesi etkileri olan bir boyuta ulaşarak bisikletin ekolojik katkısını da ön plana çıkardı. 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da üç ülke arasındaki arkadaşlığı bisiklet sayesinde sağladık. Birçok önyargıyı bisiklet sayesinde yıktık. Karşılıklı dostluk alışverişi bu yılki şenliğimize de yansıdı.”
Bacıoğlu son olarak şenliğin organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. (İHA)