Sonay CAN

Özel Sporcular Türkiye Basketbol Şampiyonası, 22-23 Şubat 2014 tarihlerinde Keşan’da yapıldı.

Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya; 8 ilden 9 takım ve 80 sporcu katıldı. Özel Sporcular Türkiye Direktörü Ali Üredi, 6 yıldan beri Keşan’da düzenledikleri özel sporculara yönelik organizasyonların süreceğini belirterek, amaçlarının bir Avrupa şampiyonasına Keşan’ın ev sahipliği yapması olduğunu kaydetti.

Şampiyonanın saat 10.00 sıralarında başlayan açılış törenine; Üredi’nin yanı sıra Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu ile özel sporcular katıldı. Basketbol şampiyonasında bu yıl ilk kez kız basketbol dalında da katılım oldu ve İstanbul Yeşilköy Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Kız Basketbol Takımı katıldı. Kızlar rakipleri olmadığı için, erkek takımlarıyla yarıştı ve başa baş mücadele etti. Şampiyonaya katılan takımlar şunlar; Sinop Özel Eğitim İlkokulu Özel Eğitim Orta Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi, Kocaeli Nuh Çimento Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Kırklareli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Çorum Anadolu Özel Eğitim Merkezi, Manisa Turgutlu Firdevs Gürel Özel Eğitim ve Uygulama Okulu, Zonguldak Özel Özüm Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ve Yeşilköy Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi erkek ve kız basketbol takımları.


ÜREDİ: İLK KEZ KIZ BASKETBOL MİLLİ TAKIMI OLUŞTURDUK

Programın açılış konuşmasını yapan Ali Üredi, Keşan’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi: “Keşan’da özel sporcularımız 6-7 yıldan beri milli takımlar düzeyinde çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı bir Avrupa şampiyonasını Keşan’da gerçekleştirmek istiyoruz. Bugün Özel Olimpiyatlar’ın Türkiye Ulusal Basketbol Şampiyonası’nı başlatıyoruz. Müsabakaların sonunda, bu yılın eylül ayında Belçika’da gerçekleştirilecek Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Milli Takımımıza seçilecek oyuncular da belirlenecektir. Bu nedenle Keşan’daki şampiyona önemlidir. Bu yıl ilk kez kız basketbol milli takımı da oluşturuyoruz. İlk kez bir kız basketbol takımı şampiyonaya başvurdu. Bu yüzden kendilerine teşekkür ederiz. Özel sporculara katkı sağlayan herkese bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

 

ERSOYLU, ŞAMPİYONANIN KEŞAN’DA YAPILMASINDA EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Daha sonra söz alan Ercan Ersoylu da özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde, Türkiye Milli Takımı’nın belirleneceği bu etkinliğin Keşan’da yapılmasından dolayı büyük sevinç ve gurur duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, katılımcılara dedi.


DINKIRCI: KİMSE İSTEYEREK ENGELLİ OLMAZ

Son olarak mikrofona gelen Bekir Dınkırcı, şampiyonada herkese, sosyal, kültürel ve ekonomik sorumluluklar düştüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimse isteyerek engelli olmaz. Hayatın doğal akışı içerisinde ya da doğumdan gelen nedenlerden dolayı çeşitli rahatsızlıklara sahip olabiliriz. Esas olan şu; her türlü olumsuzluğa rağmen, hayattan kopmadığınızı görüyoruz. Size; emek, katkı ve destek veren herkese teşekkür ederim. 8 ilden 9 takım ve 80 sporcuyu Keşan’da misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu kolay bir organizasyon değil. Eğer toplumun tüm katmanlarıyla, sporcu sayısını artırabilirsek, ailelerinizin yükünü de azaltmış oluyoruz. Hepinize yarışmalarda başarılar dilerken, yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

PLAKET VERİLDİ

Konuşmanın ardından Dınkırcı ve Ersoylu’ya Ali Üredi tarafından birer plaket verildi. Daha sonra ise toplu fotoğraf çektirildi, ardından ise maçlara geçildi.


ÇORUM KAFİLESİNDEN ÖZEL İLGİ

Şampiyonaya katılanlar arasında bulunan Çorum Anadolu Özel Eğitim Merkezi kafilesi, Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın Çorumlu olduğunu öğrenince kendisine özel ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu. Dınkırcı da kendilerini kırmayarak, Çorumlu hemşerileriyle fotoğraf çekildi.