Edirne Futbol Süper Amatör Ligi’nin namağlup şampiyonu Anafartalarspor, geçen pazar günü kendi sahasında karşılaştığı lig ikincisi Karaağaç Ardaspor’u 5-1 yenerek hem yenilmezlik unvanını sürdürdü, hem de seyircilere bol gollü bir karşılaşma izletti.

Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanan ve saat 14.00’te başlayan karşılaşmayı, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı ve CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, MHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Şimşek, MHP Keşan Belediye Başkan Adayı Yaşar Aras, Saadet Partisi Keşan Belediye Başkan Adayı Ali Zontul, belediye ve il genel meclisi adayları ile çok sayıda taraftar izledi.  

ANAFARTALARSPOR BOL GOLLÜ GALİBİYETLE COŞTURDU
Zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Anafartalarspor, 50. dakikada Hakkı’nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra baskılarını sürdüren temsilcimiz, Çağrı’nın attığı golle 2-0 öne geçti. Golden sonra atağa kalkan Karaağaç Ardaspor, 71. dakikada penaltı kazandı. Osman’ın gole çevirdiği top ile durumu 2-1’e getirdi. Bu golden hemen 1 dakika sonra rakiplerini birer birer çalımlayan Hakkı, ceza sahasında düşürülünce, hakem penaltı noktasını gösterdi. Ufuk’un gole çevirdiği topla sonuç 3-1 oldu ve fark 2’ye çıktı. Bu golden sonra rahatlayan Anafartalarspor; 76. dakikada Hakkı ve 90. dakikada Ufuk’un ayağından bulduğu golle karşılaşmadan 5-1 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Anafartalarspor bu galibiyetle Karaağaç Ardaspor ile arasındaki puan farkını 14’e yükseltti.

TÖRENLE KUPASINI ALDI
Karşılaşmanın sona ermesinin ardından kupa törenine geçildi. Törende konuşan CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, çok zevkli bir karşılaşma izlediğini belirterek galibiyetten ve şampiyonluktan dolayı Anafartalarspor’u tebrik etti. Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise Anafartalarspor’un sezonu şampiyonlukla tamamlaması nedeniyle mutluluğunu dile getirerek; “Anafartalarspor’un, altyapısıyla geleceğimize bir garanti olarak görülen bir imajı vardı. Bizler Keşan Belediyesi olarak tüm kulüplerimize ciddi destek veriyoruz. Bunların %90 yükü belediyenin sırtında. Ama ben bu desteği yine vereceğim. Onlardan isteğim de böyle kupalarla bizim karşımıza çıkmaları. Bu şampiyonluktan dolayı tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Hedefimiz daha çok sayıda Keşanlıya spor yaptırmak. Elimizde altyapı imkanları var. Bizler de elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Biz, transferle değil, kendi çocuklarımızla mücadele edeceğiz.” dedi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı da, şampiyon olmalarından dolayı Anafartalarspor’u kutlayarak bu coşkuyu Keşan’a yaşatan tüm sporcuları ve yöneticileri tebrik etti. Daha sonra ise oyunculara madalya takıldı. Madalya töreninin ardından ise Anafartalarsporlu oyuncular, şampiyonluk kupası ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anafartalarspor-Karaağaç Ardaspor maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Hakemler: HarunKatı, Zihni Ertaç, Gökhan Aklayalar.

ANAFARTALARSPOR: Ömer, Ozan, Ertuğrul, Mehmet, Rıfat, Ufuk, Hakkı, Esat (Sezer), Çağrı (Vural), Berk, Hasan Hüseyin (Şahin)

KARAAĞAÇ ARDASPOR: Ahmet, Oktay, Emrah, Uğur, İbrahim, Savaş, Osman, Hüseyin, Harun, Erdi (Kıvanç), Yunus (Buran).