HABER MERKEZİ

 Muğla Morpedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 19 Mayıs sabahı başlatılan proje 30 Ağustos akşamında yine Muğla'da son bulacak. Projenin Edirne sorumlusu Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) üyesi Ayşe Çelik Eker olacak. 27 Mayıs günü Tekirdağ il sorumlusu kadın bisikletçiden alınacak bayrağımız, 28 Mayıs 2018 Pazartesi günü Kırklareli il sorumlusu kadın bisikletçiye teslim edilecek.
Proje ile ilgili bir açıklama yapan Edirne il sorumlusu Ayşe Çelik Eker; “Bizler 81 ilin kadın bisikletlileri olarak ilk kez ortak bir sosyal sorumluluk projesinin bileşenleri olduk. İlk kez el ele verip 81 halkalı kocaman bir zincir oluşturduk. Hedefimiz, dikkati,  bisiklet kullanan kadına yönlendirmektir. Kent içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmaktır. Sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Günümüzün en yıpratıcı sorunlarından olan trafik kaosuna bisikletle ‘DUR!’ diyoruz. Çünkü inanıyoruz ki kadınların gücü ve kararlılığı çevresine örnek olacaktır. 19 Mayıs sabahı başlatılan projenin 30 Ağustos akşamında sonlanması, bu iki çok özel bayramımızın kutlanması adınadır.
Edirne ilimizde mevcut, Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Arda Bisiklet Derneği (ARDABİS), Modavizyon Bisiklet Topluluğu (MODABİS) ve Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu (EBİDOST)'nun da destek vereceği projede, hayalleri gerçeğe dönüştüren birlikteliğimizin sürekliliğini sağlayacağız. Dayanışma ruhunu koruma kararlılığımız ile ilham kaynağımız olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın özgürlüğüne verdiği öneme minnetle sahip çıkacağız.” dedi.

SARDOS, 81 İlde Bayrak Zincirine katılıyor