HABER MERKEZİ

Korudağ  Dokuzdere barajı bölgesinde ilgili birimlerden izin alınarak gerçekleştirilen sonbahar kampında bölgenin temizliği yapılarak  görünür yerlere halkın dikkatini çekecek çevre temizliği ve orman yangınları konusunda yönlendirici levhalar asıldı. Cumartesi öğleyin başlayan kamp pazar günü akşamüzeri sona erdi.
SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, Ülkemizin kanayan yarası atıklarla oluşan çevre kirliliği. Bizim bölgemizde de bu problem ile oldukça fazla karşılaşıyoruz.  Sahillerimiz, kentlerimiz, hatta kırsal yaşam alanlarımızda dahi bu kirlenmeyi yoğun olarak görüyoruz. Köylerimizin çevresi çöp, moloz ve atıklarla oluşan  çok çirkin görüntülerle dolu. Topluluk olarak biz de, yasak olmasına rağmen günübirlik piknikçilerin sebep olduğu çevre kirliliği ile  gündeme gelen Dokuzdere Barajı bölgesinde bu maksatla bir kamp faaliyeti gerçekleştirdik. Aynı faaliyetin ilkini yaz döneminde Sultaniçe sahil bölgesinde de yapmıştık.
Cumartesi ve pazar günü iki gün bölgenin tüm çöplerini temizledik. Pazar günü öğleden sonra ciddi miktarda toplanmış çöp yığınları oluştu. Bu çöpleri de Keşan Belediye Başkanlığımız tarafından tahsis edilen  araçla tahliyesini sağladık. Temizlik sonunda da halkın dikkatini çekecek çevre kirliliğine ve ormanlık alanlarda yakılan ateşlerin tehlikesini anlatan ve bu konulara gereken önemin verilmesi hususunda uyarıcı levhalar astık. Gün içinde gelen piknikçilere de çevre  kirliliği konusunda gereken titizliğin gösterilmesi için telkinlerde bulunduk.
Temizlik bittikten sonra katılımcılarımız ile güzel bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu iki gün toplumsal bir faaliyetin yanında kamp, bisiklet ve doğa yürüyüşü olmak üzere birçok branşta faaliyeti yapma olanağını da bulduk.
Topluluk olarak faaliyetlerimizde nerede, ne kadar pedal çevireceğiz, ne kadar yürüyeceğiz, kaç kişi olacağız gibi düşünce olmadan toplumun her kesimine dokunacak toplumsal faydayı nasıl sağlarız bu mesajı nasıl veririz düşüncesi temel hedefimiz olmuştur ve böyle olmaya da devam edeceğiz. 
Bu hafta sonundan itibaren doğa yürüyüş sezonunu da açacağız. Doğayı seven, doğa ile bütünleşmek isteyen, monoton hafta sonunu nasıl zenginleştirip pozitif enerji yüklerim diyen herkesi faaliyetlerimize bekleriz. Faaliyetlerimize sağlık açısından yürümeye engel teşkil etmeyen, toplumun her kesiminden herkes katılabilir. Etkinliklerimizi SARDOS//facebook.comsayfasından takip edebilirsiniz.
Bu hafta sonu yaptığımız çevre temizliği konulu sonbahar kampımıza desteklerini esirgemeyen Keşan Belediye Başkanımız Op. Dr. Mehmet Özcan ve Keşan Orman İşletme Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Unutulmamalı ki, doğa bize atalarımızdan bir miras değil, çocuklarımızın emanetidir.”
 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ