HABER MERKEZİ

Tatlı yiyelim, sezon tatlı geçsin anlamında tatlı ikramı ile Mecidiye köyünden rotaya giren doğaseverler, gölet, Kartalkaya hattını takip ederek  Gökçetepe gözetleme kulesine çıktılar. Burada muhteşem Saros körfezi manzaralı öğle yemeği yiyen yürüyüşçülere, Bölgenin doğal yapısını tehdit eden ve kanayan yarası olan oluşumlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Yürüyüş sırt hatlarını takip ederek  öğleden sonra başladığı nokta olan Mecidiye köyünde son buldu.
SARDOS adına bir açıklama yapan etkinlik sorumlusu Faruk Eker; şunları söyledi: “Yazdan kalma harika bir havada yediden yetmişe yaş aralığında geniş bir kitle ile yeni yürüyüş sezonumuzu açtık. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sezon açılış parkurumuzu Mecidiye , Kartalkaya  olarak seçtik. Bu parkuru seçmemizin ana sebebi bölgemizin doğal yapısını tehdit eden taşocağı, orman kesimi ve yeni ortaya çıkan ve en büyük tehditlerden birisi olan  FSRU Limanı projesinin yapılacağı Saros körfezini aynı anda görüyor olmamızdır. Gökçetepe gözetleme kulesine çıktığımızda çıplak gözle İbrice limanı ve çeltik bölgesindeki taş ocaklarını, Mecidiye göleti ve Sazlıdere sırtlarındaki orman katliamını ve kurulacak FSRU Limanı ile kirletilecek nadide Saros körfezimizi görerek çevresel tehditler hakkında katılımcıları bilgilendirme fırsatını yakaladık. Aynı zamanda bu bölgemiz görsel yönden zengin muhteşem bir ekoturizm bölgesi. Yürüyüşe çıktıktan sonra sabah güneşinin yansıması ile rengarenk yakamoz yapan  çamların arasındaki Mecidiye göleti selamlıyor sizi. Sonrasında Kartalkaya vadisi, sonbaharın tüm renklerini yansıtan çınar ağaçları, kayalıklar, çiçekler, böğürtlenler katılımcıları adeta sarhoş ediyor. Gözetleme kulesine çıktığınızda bir bakıyorsunuz, Korudağ'ın yeşilinden , Saros'un mavisine yelken açmış poyraz, adeta  kızıllaşmış tenlerimize masaj yapıyor..
İşte böyle bir parkur Mecidiye, Kartalkaya. Bu güzellikleri korumak ve kollamak çevreye duyarlı her vatandaşın ortak hedefi olması gerektiğini düşünüyorum. Burası bizim yaşam alanımız, bugün biz varsak yarın buralarda çocuklarımız , torunlarımız olacak. Eğer çocuk ve torunlarımız ileride bugünkü fotoğraflara bakıp; Dede neden sahip çıkmadınız bu değerlere ? diye bir soru sormasını istemiyorsanız, Saros'umuza, Korudağımıza, taşımıza, toprağımıza, Vatanımıza sahip çıkmalıyız. Başka Türkiye yok.”