HABER MERKEZİ

Yayla köyü sapağında  sabah kırağı ile kaplanmış bembeyaz bir örtü üzerinde başlayan 14 km.lik doğa yürüyüşünden katılımcıların büyük keyif aldığı gözlendi. Öğleye doğru muhteşem bir güneş ile bahar tadında bir pazar yaşandı. Öğleyin Çelebi köyünde yemek molası veren doğaseverler akşama doğru Sütçüler köyünde yürüyüşü sonlandırdı.
SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker şunları söyledi: Soğuk ve buzlu bir havada başlayan yürüyüşümüzde öğleye doğru açan güneş yaşamın tüm buzlarını çözdü. Meşe ağaçları ile kaplı, mevsimin her döneminde büyük keyif aldığımız bu rota yine gönülleri fethetti. Öğle molasını Çelebi köyünde verdik, yine önceki yıllarda olduğu gibi güzel bir ilgi ile karşılandık. Mola sonrasında devam eden yürüyüşümüz öğleden sonra Sütçüler (Galata) köyünde son buldu. Sütçüler köyüne girdiğimizde eski ve yeni camileri, iki farklı mimari yapısı ve minareleri merhaba diyor ve halkın sıcaklığını da hemen hissediyorsunuz. Önceki yürüyüşümüzde de ailesi ile tüm ekibi misafir eden Efrahim Çolpan yine aynı hazırlıkları yaparak günün en güzel sürprizini yaptı. İkram edilen taze süt, poğaçalar ve en önemlisi içten ve sevgi dolu ev sahipliği sanki muhteşem bir filmin sonundaki en güzel final sahnesi gibiydi. Çolpan ailesini de SARDOS olarak yüreğimizin en güzel yerine koyduk. Tüm emek ve sıcak ilgileri için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
İşte doğa yürüyüşlerinin en güzel yönü kırsal yaşam alanlarımızdaki muhteşem insanları tanımak  onların yüreklerimize olan harika dokunuşlarıdır. Bu bizlere sevgi, hoş görü, paylaşma, misafirperverlik ve kucaklama gibi kaybetmeye başladığımız bir çok duyguyu hatırlamamıza vesile oluyor . 
Yaşamına farklı bir anlam katmak ve doğada tertemiz bir havada spor yapmak için herkesi doğa yürüyüşlerine davet ediyoruz. Topluluk olarak faaliyetlerimize toplumun her kesiminde herkes davetlidir. Yürüyelim sağlıcakla.”