HABER MERKEZİ

''Orda bir köy var uzakta'' projesini devam eden topluluk üyeleri sabah saatlerinde 27 bisikletli yola çıktı. Küçükdoğanca köyü üzerinden Karasatı köyüne gelen bisikletliler araçları ile katılan üyeleri ile birlikte sayıları 39 oldu. Her ziyaret ettikleri köyde olduğu gibi bu köyde de geleneksel Sardos sofrası kurarak köy kahvaltısı yapan bisikletçiler kahvaltı sonunda köyü gezdiler. 1912 yılı Balkan savaşlarında Bulgar çeteleri tarafından katledilen 46 vatandaşımızın temsili anıtını da ziyaret eden SARDOS üyeleri, geçtiğimiz aylarda elim bir iş kazası sonucu hayatını kaybeden, ilçemizin sevilen esnafı Ertan Çetin'in babası Ekrem Çetin tarafından olayın tarihsel gelişimi hakkında bilgiler aldılar. Köy halkı ile hatıra fotoğrafı alan SARDOS üyeleri kabristan ziyaretinin ardından Çobançeşme köyü üzerinden dönüş yaptılar.
Bu tura bir yıldır meme kanseri tedavisi gören SARDOS yönetim kurulu üyesi Fatma Fidan'da bisikleti ile eşlik etti. Fidan'ın performansı ve pozitif enerjisi katılan topluluk üyeleri tarafından sevinçle karşılandı.
Fatma Fidan yaptığı açıklamada duygularını şöyle ifade etti; “Rahatsızlığım süresince kendimi güçlü hissettiğim zamanlar etkinliklere aktif olarak katılmaya çalıştım. Kendimi güçsüz hissettiğim zamanlarda bile aracımla katılarak, bana en büyük desteği veren Sardoscanlar ile birlikte doğanın içinde oldum. Bu bana her zaman pozitif etki yarattı. Rahatsızlığı olan ve tedavisi devam eden her hastayı doğayı ve doğa sporlarını tavsiye ederim. Tabi bunun yanında en önemli unsurlardan birisi de pozitif desteğini esirgemeyen ve her zaman yanınızda hissedeceğiniz bir sosyal çevre. Bana bu desteği ve enerjiyi verdikleri için topluluk üyelerime içten teşekkür ederim.
Bu hafta sonu tarihi bir olay açısından da önemli olan Karasatı köyüne dokunduk. Yine her zaman olduğu gibi harika bir köy kahvaltısı yaptık. Bu proje ile ziyaret ettiğimiz kırsal yaşam alanlarına ilginin her geçen gün katılım sayısının artmasından görüyoruz. Karasatı köyünde Balkan savaşında Bulgar çeteleri tarafından 46 vatandaşımız katledilmiş. Bu maksatla olayın yaşandığı yere geçmiş yıllarda temsili bir anıt yapılmış. Ama ne yazık ki bu anıt her geçen gün tahrip olmakla birlikte sahipsiz kalmış. Halkın beyanına göre, Köy muhtarlık heyetleri geçtiğimiz yıllarda buraya bir anıt yapılması için gerekli yerlere müracaat etmiş. Hatta Tugay komutanlığı o dönemde gerekli desteği vermek için girişimde bulunmuş fakat anıtın yanında bulunan arazinin veraset karmaşası sebebi ile sonuç alınamamış.
Hatta zaman zaman tarlanın işlenmesi sırasında çıkan insan kemikleri köy mezarlığına gömülmüş. Olayın böyle gelişmesinden oldukça üzüntü duyduk. Umarız en kısa zamanda yetkililer ve ilgililer bu olaya hassasiyet gösterir.
SARDOS olarak Karasatı köyümüzü de yüreğimizin en güzel yerine koyduk. Köye girdiğimiz andan itibaren sıcaklığını ve ev sahipliğini gösteren köy halkına içten teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca bizlerle birlikte pedal çeviren enerjilerini bisiklete veren genç katılımcılarımızı yürekten kutluyorum. İki teker, insanı mutlu eder.”