HABER MERKEZİ

Bu etkinliğe KYÇUBYO (Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu) Dost bisiklet grubu üyesi öğrenciler de eşlik etti. Öğle saatlerinde Lalacık köy kahvehanesinde 32 kişinin katılımı ile  köy kahvaltısı yapılarak Ocak ayının bu güzel pazar günü en keyifli şekilde değerlendirildi.
SARDOS adına bir açıklama yapan Ayşe Eker, “Topluluğumuz etkinliklerde etkinlik ana konusunun yanında bazı sosyal amaçları da birleştirerek en verimli sonucu almayı hedefliyor. Bu faaliyetlerimizde de kırsal yaşam alanlarımızı tanıyıp onların yüreğine temas etmenin yanında belirlediğimiz bir köyde yaptığımız köy kahvaltısı ile küçük büyük tüm katılımcılarımıza köy yaşam alanının güzelliklerini göstermeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi kırsal yaşam alanlarımızdan öncelikle iş sebebi olmak üzere kentlere sürekli bir göç var. Bu sebeple köylerimiz her geçen gün biraz daha yalnızlaşıyor, içine kapanıyor, özünü ve ışığını kaybetmeye başlıyor. Biz inanıyoruz ki bir gün gelecek gidenlerin hepsi geri dönecek ve kalmışsa bir karış toprağı onun üzerinde bir oda dahi olsa yaşamak için can atacak. İşte bu sebeple bir gün bile olsa o köye bir canlılık katmak, bölge halkına farklı bir yüz olmaktan büyük keyif alıyoruz. Az da olsa kalan çocukların meraklı bakışları ile ilgilerini toplayıp onlara bisiklet sevgisi ve köylerinin değerlerini anlamaları hususunda bir mesaj olmaya çalışıyoruz. 
Bu etkinliğimizde bizleri çok sıcak bir yüzle karşılayan, kahvaltı hazırlığımız için pervane olan, her konuda ikramını ve hizmetini esirgemeyen başta Lalacık köyü muhtarımız Mesut Pişkin Bey olmak üzere ihtiyar heyetine ve muhteşem köy halkına SARDOS adına şükranlarımızı sunarız. 
Lalacık köyümüzü de gezilesi, görülesi, sıcak yüzlü köylerimizden birisi olarak yaşam fanusumuza ekledik. Faaliyetlerimiz hafta içi ve hafta sonu devam etmekte olup bizi SARDOS//facebook.com sayfasından takip edebilirsiniz.” dedi.