Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Doğa Sporları Topluluğu (KYÇUBYO Dost) ile birlikte İğneada longoz ormanlarında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 57 kişinin katıldığı doğa yürüyüşünde dünyanın en güzel ekosistemlerinden biri olan bu bölgede ayak izi bırakmanın keyfine varıldı. SARDOS, Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılı ertesinde yapılan bu yürüşe “İğneada Longoz Cumhuriyet Yürüyüşü” adı verdi.

SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, “Dünyanın üçüncü büyük longozu olan İğneada Longoz ormanlarında (Subasar ormanlar) yürümek muhteşem bir duygu. Longoz denize doğru akan dereler getirdiği kumları biriktirip bir set oluştur ve toplanan sularla oluşan göllerin oluşturduğu ekosistemdir. Türkiye’de mevcut kuş cinslerinin yarısı sadece bu bölgede bulunmaktadır. Longoz dünyada sadece Amazon, Afrika Kongo havzası ve İğneada da bulunuyor. Amozonlardan sonra en büyük miktarı İğneada Longozu teşkil ediyor.
19 km. yürünen parkurda muhteşem orman, göl, bitki çeşitliliği, gökyüzü görünmeyen ağaç yapısı ile bezenmiş doğası katılımcıların adeta başını döndürdü. 
Akşam saatlerinde sona eren yürüyüş katılımcılardan tam not aldı ve hepsi bu muhteşem doğanın korunmasını için gereken çabanın gösterilmesini istediler. SARDOS olarak 9 Kasım 2016 tarihine kadar başlattığımız Organ Bağış Kampanyasına halkımızın katkılarını bekliyoruz Keşan Devlet Hastanesine giderek orada mevcut ilgili birimde gerekli bağış işlemlerini yaptırabilirler. 
Unutmayınız ki bir bağış yeni filizlenen bir hayat demektir.”