Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK Derneği tarafından düzenlenen Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali başladı.

2 Eylül 2016 Cuma günü Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde festivale katılan yaklaşık 200 kişiye öğle yemeği verilmesinin ardından starta geçildi.

EŞME: GÜZEL VE EĞLENCELİ BİR ETKİNLİK DİLİYORUM

Burada ilk olarak konuşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Keşan Belediyesi, DOÇEK ve diğer sponsorların destekleri ile festivalin bu yıl 5.sinin düzenlendiğini belirterek “Hepiniz bu etkinliğe hoş geldiniz. Güzel ve eğlenceli bir etkinlik diliyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanımız bizlere ilk günden beri destek veriyor. Kendisine ve Keşan Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖZCAN: FESTİVALİMİZ HAYIRLI OLSUN

Eşme’den sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Sevgili doğa gönüllüleri 5. Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali’ne ülkemizin değişik yerlerinden gelen sayın katılımcılar hepiniz hoş geldiniz diyorum. Böyle bir etkinliği teklif ettiklerinde ben severek kabul ettim. Değerli hemşerim Hakan beye teşekkür ediyorum. Bizim bölgemizde doğal güzellikleri çok olan yerlerimiz var. Saros Körfezi bir turizm cennetidir. Saros dünyanın nadir körfezlerinden biri bunun yanı sıra Korudağ da bir o kadar güzel. Korudağ’ın denizle kucaklaştığı yerler tam bir doğa harikasıdır. Sizler de bir turizm elçisisiniz. İyi parkurlar, iyi eğlenceler. Festivalimiz hayırlı olsun.”

ÖZDER: GÜZEL BİR ETKİNLİK DİLİYORUM

Son olarak konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder de yaptığı konuşmada “Hepiniz ilçemize hoş geldiniz. Bu etkinlik hem bisiklet sporunun tanıtımına hem de ilçemizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaktır. Güzel de bir parkur seçilmiş. Güzel bir etkinlik diliyorum” dedi.

200 BİSİKLETÇİ KATILDI

Ardından 200 bisikletçinin katıldığı festivalin startı verildi ve bisikletçiler parkurun ilk durağı olan Mercan Köyü’ne hareket etti.

Festivale katılan bisikletçiler Gökçetepe Tabiat Parkı’nda 4 Eylül’e kadar konaklayacaklar ve bu arada Saros Körfezi’ne kıyısı olan bölgelerde tur yapacaklar.

Festivalin açılışına Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Belediye Meclis Üyeleri Mitat Beyazoğlu ve Ender Mağden ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu katıldı.