Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK işbirliğinde 2-3-4 Eylül 2016 tarihlerinden gerçekleştirilen 5. Dağ Bisikleti Festivali Pazar günü bisikletçilerin Gökçetepe’den Keşan Cennet Park’a dönüşleri ile sona erdi.

Yurtiçi ve yurtdışından festivale katılan 200 bisikletçi üç gün süren etkinlik boyunca Mercan-Gökçetepe-Mecidiye, Beyköy, Suluca, Çamlıca ve Bahçeköy bölgelerindeki  zorlu arazi parkurlarında pedal çevirdi ve Gökçetepe Tabiat Parkında çadırlarıyla kamp yaptılar.

Sıcak bir havada gerçekleştirilen etkinlik boyunca bisikletçiler bölge halkının konukseverliği ve coğrafyamızın güzelliklerinden etkilendiklerini, festivalin ülkemizdeki en prestijli ve organize bir festival olduğunu ve buradan çok olumlu düşünceler ile ayrıldıklarını ifade ettiler.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, artık geleneksel hale gelen bisiklet etkinliği ile bölgemizin turizm potansiyeline doğa sporlarını da eklediklerini; dernek olarak hem ulusal hem de uluslar arası boyutlarda etkinlik düzenleyecek bir deneyim ile önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı çalışmalar içinde bulunacaklarını, söyledi ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde destek olan Kaymakamlık, Keşan Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Hamzadere Sulama Birliği, Çamlıca, Suluca ve Mercan Muhtarlıkları, Keşoff ve Keşanlı Endurocular ile Delta Bisiklet, Cafe Keşan, Sural Bisiklet, Formaiste, Derma Clinic ve İşçimen Hotel’e teşekkür etti.