Şehit Mustafa Kayın adına düzenlenen “2. Şehit Mustafa Kayın ve Tüm Şehitler Anısına Gençlik Koşusu” dün yapıldı.

Saat 10.00’da Keşan Cumhuriyet Meydanı Hükümet Konağı önünde başlayan yarış, Keşanlı Atlet Ahmet Tek tarafından organize edildi. Şehit Mustafa Kayın’ın anısını yaşatmaya yönelik koşuya, 25’i kız, 75’i erkek olmak üzere toplam 100 atlet katıldı.

Etkinliğe Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Askerlik Şubesi Başkanı Per. Bnb. Halil Akar, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Engin Sakallıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Keşan Emniyet Müdür Vekili 4. Sınıf Emniyet Müdürü Alptekin Özgen, şehit aileleri yakınları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DINKIRCI: SEN SAHİP OLURSAN VATAN BATMAYACAKTIR

Dınkırcı, yarışma öncesi yaptığı konuşmada; “Rahmetli Şehidimiz Mustafa Kayın’ın anısına düzenlenen bu etkinliğe emek, katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Burada esas olan şudur: Türk milletinin kurup kuracağı son devlet Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Dolayısı ile herkesin Gelibolu’yu çok iyi anlaması gerekiyor, Sarıkamış’ı çok iyi anlaması gerekiyor. Ben de dâhil olmak üzere ailesinde şehit ya da gazi olmayan var mı? Böyle bir jeopolitik konumdaysanız bu coğrafyada yaşamanın bedelidir. Bize düşen bir görev var; toplumun bütün katmanlarıyla bir olarak ortak aklı bilimsel yaklaşımı sergilemek. Şairin de dediği gibi: “Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”  Bu vatana hep beraber sahip çıkacağız. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk olmak üzere bu topraklar için canlarını ortaya koyan, ebediyete intikal eden herkesi rahmetle minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.” dedi.

YARIŞMA SONUÇLARI

GENÇ KIZLAR:

1- Belkıs Mert

2- Gökben Kaya

3- Sibel Yılmaz

GENÇ ERKEKLER:

1- Hasan Tek

1- Ahmet Tek

2- Süreyya Doğan

3- Ferit Demir.

Yarışmada derece alanlara plaketleri, katılımcılar tarafından verildi.