Kaymakam Dınkırcı: “Şehitlerimizi anmak boynumuzun borcu”

 

Asya Halı Saha’nın, şehit ve gaziler adına bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Şehit Mustafa Kayın Halı Saha Futbol Turnuvası” geçtiğimiz cuma akşamı oynanan üçüncülük ve final müsabakalarıyla sona erdi.

Asya Halı Saha’da oynanan turnuvanın final akşamında Elif Bilgisayar ile Özaydın İnşaat takımları şampiyonluk için karşı karşıya gelirken, Aliço Girginler-Murat Kundura takımları da üçüncü için mücadele etti.

Saat 21.00’de başlayan ilk müsabakada Aliço Girginler’i 6-4 mağlup eden Murat Kundura turnuvanın üçüncü oldu.

Saat 22.00’de başlayan maçta ise Elif Bilgisayar ve Özaydın İnşaat takımları karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Elif Bilgisayar rakibini 4-1 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

ÖDÜL TÖRENİ

Müsabakaların ardından kupa törenine geçildi.

Törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Remzi Balcı, Şehit Mustafa Kayın’ın babası Süleyman Kayın ile Ağabeyi Süney Kayın, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sporseverler katıldı.

Törende, turnuvanın en centilmen oyuncusu İbrahim Girgin ve en centilmen takımı Borsa Mezbaha Spor ile 3. Murat Kundura, 2. Özaydın İnşaat ve 1.Elif Bilgisayar’a kupa verildi.

DINKIRCI: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM

Törende konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, şehitlerin ölü olmadığını belirterek, “Hepimizin ailesinde şehit ve gazilerimiz var. Şehitlerimizi anmak boynumuzun borcu ama bu yetmez. Bulunduğumuz coğrafyanın insanı devlet olmanın ne demek olduğunu gayet iyi biliyor. Ben Kaymakam olarak yaptığım çalışmaları yeterli görmüyorum. Yeterli görürsem o şehitler bize hakkını helal etmez. Milletimizi çok güzel şeyler bekliyor ama beraber çalışmamız kaydıyla. Bu millete hizmet etmiş şehit ve gazilerimizi minnet ile anıyorum.”

Daha sonra konuşan Şehit Er Mustafa Kayın’ın ağabeyi Süney Kayın, turnuvanın düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.