Keşanlı Yamaç Paraşütü ve Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, THK’nin (Türk Hava Kurumu) açtığı kursa katılarak, Türkiye’deki, FAI (Dünya Havacılık Federasyonu) onaylı, “Uluslararası Motorlu Yamaç Paraşütü Sertifikası” sahibi 39 kişiden biri oldu.

Özkaya; THK’nin, Eskişehir-İnönü’deki havacılık merkezinde, 22-26 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen motorlu yamaç paraşütü kursu ve sonrasında yapılan sınav uçuşlarında başarılı olarak, sertifika almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Yılmaz Özkaya, “Yaygın adıyla paramotor olarak bilinen motorlu yamaç paraşütü Türkiye’de yeni gelişen bir spor. Yaklaşık 20 yıllık geçmişi var. Ben de 2 yıldır bu sporu yapıyorum. Geçen haziran ayında, THK’den, uluslararası yamaç paraşütü sertifikası almıştım. Bu belge ile motorlu yamaç paraşütü kursuna girmeye hak kazandım. Son kursa, ülkenin değişik yerlerinden gelen 5 kişi katıldı. Çok zorlu bir süreci hepimiz başarı ile tamamladık.” dedi.

TEK YETKİLİ THK…

Kursu, THK’nin önde gelen hocalarından Faruk Bozkurt’un verdiğini belirten Özkaya; 10 gün olarak planlanan kursun, havanın da uçuşa elverişli olması sayesinde, yoğun bir çalışma ile 5 günde tamamlandığını dile getirdi.

THK’nin, yamaç paraşütü konusunda, FAI adına sertifika vermeye yetkili tek kuruluş olduğunun altını çizen Özkaya, “Bizim katıldığımız kursa kadar, Türkiye’de sadece 34 kişi motorlu yamaç paraşütü sertifikası alabilmiş. Bu sayı bizimle 39’a yükseldi.” diye konuştu.

METİN SAÇAR KATILAMADI

Yılmaz Özkaya, Keşanlı diğer Yamaç Paraşütü ve Paramotor Pilotu Metin Saçar’ın ise ayağının kırılması nedeniyle kursa katılamadığını ve bir sonraki kurs için hakkının saklı kaldığını sözlerine ekledi.