Sonay CAN

Keşan Raşit Efendi İlköğretim Okulu’ndaki başarısıyla keşfedilen ve Keşan Gençlik Kulübü’ne transfer olduktan kısa süre sonra İstanbul takımlarının dikkatini çeken Keşanlı Fatma Büşra Çaliknal’ın eğitim ve spor hayatı voleybol sayesinde değişti.

Keşan Gençlik’in ardından İzmit Polisan Değirmenderespor’a transfer olan ve bu nedenle Raşit Efendi İlköğretim Okulu’nun ardından eğitimine Kocaeli Muhsinler Koleji’nde devam eden Çeliknal, daha sonra Yeşilyurt’a transfer oldu. Bu arada Koza Koleji’nde eğitimini sürdürdükten sonra İstanbul Ekonomi Üniversitesi’ne başlayan, daha sonra İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na geçen Fatma Büşra Çaliknal, spor yaşamını da Silivrispor’da sürdürdü.

Geçen hafta Keşan Gençlik – Silivrispor maçı nedeniyle Keşan’a gelerek, eski takımına karşı Silivrispor forması giyen Çeliknal, duygusal anlar yaşadı.   

Karşılaşma öncesinde Medya Keşan Gazetesi’ne bir değerlendirme yapan Fatma Büşra Çaliknal, “Yıllar sonra yeniden Keşan’dayım. Bu spor salonunda voleybola başladım. Şu anda duygularımı ifade edecek kelimeleri bulamıyorum. Buraları özledim. Eski takımım Keşan Gençlik’e karşı oynayacak olmam da bana ayrı bir heyecan veriyor. Keşan Gençlik de ligde iddialı bir konumda. Yeni oyuncular almışlar. Onlara da başarılar diliyorum” dedi.