Sonay CAN

Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Huri Özüm Öner, yüzme dalında Edirne İl Birinciliği elde ettikten sonra şimdi de bölge birinciliği için havuzda yeni başarılar peşinde.

12 Şubat 2014 tarihinde Edirne Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzunda yapılan 2013-2014 Öğretim Yılı Genç Kızlar Yüzme İl Birinciliği Yarışması’nda, 50 metre serbest dalda il birincisi, 200 metre sırtüstü dalında il ikincisi olan Öner, 12-16 Mart 2014 tarihleri arasında 4 ilde yapılacak Marmara Bölge Şampiyonası’na da iddialı hazırlanıyor.

22 Ekim 1997 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen Huri Özüm Öner, ilk ve ortaokulu bu şehirde bitirdikten sonra, liseye İzmir Cihat Kor Anadolu Lisesi’nde başladı. Bu eğitim-öğretim yılında Keşan’a gelerek Anadolu Öğretmen Lisesi’ne transfer oldu. Yüzmeye ise ilkokul birinci sınıfta başlayan Öner, Galatasaray’ın alt yapısında yüzmeyi geliştirdi. Ardından Denizlispor’a transfer oldu. Antrenörü Melek İpekçi sayesinde yüzmede başarılı sonuçlar alan Huri Özüm Öner, çeşitli imkansızlıklar nedeniyle 2 yıl, yüzmeden uzak kaldı. Keşan’a geldikten sonra, yeni okulunun kendisine imkan tanıması sayesinde, yine başarılara imza attı. Bugüne kadar yüzlerce yarışa katılan Öner’in onlarca madalyası bulunuyor. Suyu, denizi ve havuzu çok sevdiği için yüzme sporuna başladığına dikkat çeken Huri Özüm Öner, open-water (açık su) klasmanında Milli Takım’a seçildi. Van Gölü, Antalya ve Kocaeli’deki open-water yarışlarının ardından havuz da ciddi başarılar elde eden Öner, Keşan’daki madalyalarıyla başarısını perçinledi. Spor ve derslerindeki başarısını birlikte yürüten Huri Özüm Öner, ara tatili, Keşan’dan Edirne’ye giderek antrenman yapmakla geçiren genç yüzücü, gelecek yılki yarışmalarda dört birincilik beklediğini sözlerine ekledi.