Keşanlı Yamaç Paraşütü ve Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, geçen hafta sonu Tunceli’nin Pertek İlçesi’nde gerçekleştirilen “1. Dağ Bisikleti Festivali”ne, Pertek Kaymakamlığı’nın davetlisi olarak katıldı.

TEDOHAVK (Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü) Başkanı Arslan Hamza Algül ile birlikte, 26 Eylül 2014 Cuma sabahı gün doğarken, Elazığ’a bağlı Meşeli Köyü’nden havalanan Özkaya, Keban Barajı’nı uçarak geçti ve Pertek üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Arslan Hamza Algül ve Yılmaz Özkaya, Pertek halkının büyük ilgi gösterdiği uçuşları, aynı gün akşamüzeri ve cumartesi günü de tekrarladı.

Algül ve Özkaya, uçuşlar sırasında; Pertek, Munzur Dağları’nın güney uzantıları, Keban Barajı ve bölge genelinin görüntülerini de çekti.

Keşan’a 1.500 kilometre uzaklıktaki küçük bir ilçeden gelen davetin kendilerini memnun ettiğini bildiren Yılmaz Özkaya, Pertek’te ilçe halkından büyük ilgi ve yakınlık gördüklerini söyledi.

Özkaya, “Tunceli’nin şirin ilçesi Pertek’te geçirdiğimiz iki günü unutmak mümkün değil. Türkiye’nin en sert coğrafi yapılarından birine sahip bölgede uçmanın verdiği zevk ve heyecanın yanı sıra, Pertek’teki yetkililerin ve halkın sıcak ve samimi yaklaşımları bizi duygulandırdı.

Kaymakam Memiş İnan’ın şahsında, bize ev sahipliği yapan tüm öğretmen arkadaşlara ve Pertek halkına çok teşekkür ederiz.” dedi.