Keşan Yamaç Paraşütü Ekibi’nden, Yamaç Paraşütü ve Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, geçen hafta sonu, Fethiye Babadağ’da sezon başlangıcı uçuşlarını gerçekleştirdi.

Havanın da uygun olmasından yararlanarak, 1700 ve 1800 metre pistlerinden toplam 7 uçuş yapan Özkaya, Ölüdeniz sahiline indi.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bulunan Babadağ’ın, Yamaç Paraşütü açısından Türkiye’nin en ünlü, dünyanın da ilk üçe giren noktası olduğunu bildiren Yılmaz Özkaya, “Bu sporu yapan herkes, Babadağ’dan uçmak ister. Bu, sadece Türkiye pilotları için değil, dünyanın değişik ülkelerindeki pilotlar için de geçerlidir. Çünkü Babadağ’ın bu spora ait avantajları çok fazla.” dedi.

25-26 Nisan 2013 tarihlerinde Babadağ’dan uçtuğunu bildiren Özkaya, “Tüm uçuşlarım çok güzel oldu. Kendi uçuşlarımın yanı sıra, usta pilotları seyretme imkanı buldum. Çünkü Babadağ bu işin menbaı. Orada uçmasanız bile, uçanları seyretmek büyük tecrübe kazandırıyor.” şeklinde konuştu.

Yılmaz Özkaya, fırsat buldukça, Türkiye’nin değişik yerleri ile Yunanistan ve Bulgaristan’da uçuşları sürdüreceğini söyledi.

BÖLGEYİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEYECEK…

Özkaya, yaz aylarında yapacağı paramotor uçuşlarındaki hedefinin ise bölgenin hava görüntüleri ve fotoğraflarını çekmek olduğunu vurguladı.