Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, 2014-2015 Yılı Hububat Pirim dosyalarının kabulüne başladığı ve bugüne kadar 1.030 dosyanın işlenerek sisteme atıldığı öğrenildi.

2014-2015 döneminde üretilen ve satılan buğday, arpa ve çeltik gibi hububat ürünlerine ait hububat prim dosyalarının teslimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’ne yapılıyor. Bugüne kadar destekleme için 1030 dosyanın geldiği ve bu dosyaların işlenerek sisteme dâhil edildi.

2016 BAŞVURU DOSYALARI MUHTARLIKLARDA

Bu arada,  2016 Üretim Yılı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvuruları için dosyaların muhtarlıklara ve çiftçi malları koruma başkanlıklarına gönderildiği de belirtildi. ÇKS için başvuracak çiftçilerin hazırlayacakları dosyalarını en geç 30 Haziran 2016 tarihi mesai bitimine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor.  Çiftçilerin, desteklemelerden yararlanmaları için gerekli olan ÇKS başvuru dosyalarını muhtarlıklardan ve çiftçi malları koruma başkanlıklarından alabilecekler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, tarımsal faaliyetlerde bulunan ve mazot, gübre, toprak analizi, yem bitkileri sertifikalı tohum, fidan desteklemeleri, hububat ve yağlı tohum pirim desteklemeleri gibi destek ödemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin, 30 Haziran 2016 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerekiyor.