HABER MERKEZİ

İpsala’nın Koyuntepe köyünde, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında 299 çiftçiye tapuları dağıtıldı. Tapu dağıtım törenine konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 16 Nisan’da yapılacak referanduma dikkat çekerek, dünyada başı dik bir Türkiye için “Evet” oyu verilmesi gerektiğini söyledi.

Koyuntepe köyünde, saat 14.00 sıralarında başlayan törene; AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne Valisi Günay Özdemir, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı ile çok sayıda vatandaş ve bazı daire amirleri katıldı.

ÖZDEMİR: “TÜRKİYE’DEKİ ÇELTİK ÜRETİMİNİN %50’SİNİ EDİRNE ÜRETİYOR”

Törende ilk olarak konuşan Vali Özdemir, Edirne’nin geleceğinin tarım ve turizm olduğuna dikkat çekerek, “Bugün itibariyle Edirne, Türkiye’deki çeltik üretiminin %50’sinin üzerinde üretim yapıyor. Bu toprak dağıtımlarıyla bu oran daha da yükselecek. Koyuntepe köyümüz Edirne’nin en büyük köylerinden biri, halkımız yöresine sahip çıkarak yöresinde kalmış Devletimizde bu bölgeye yapacağı desteği yaparak Trakya’nın en büyük barajlarından biri olan Hamzadere Barajı’nı yapmış ve böylece bu bölgedeki bütün arazilerimiz sulanmaya başlamış sulanamayan araziler içinde projeler yapılmıştır. Türkiye’de sayılı yerlerde olan kapalı sistem sulama sistemi de yapımı devam etmektedir.” dedi.

SEZEN: DÜNYA’DA BAŞI DİK BİR TÜRKİYE İÇİN EVET DENİLMESİ GEREKİYOR

Daha sonra söz alan Rafet Sezen, 16 Nisan’da yapılacak referanduma dikkat çekerek, Cumhuriyet rejimi dahilinde hükümet sisteminde çift başlılığı ortadan kaldırılacağı bir yeni sistem değişikliğinin oylanacağını, vatandaşın çocuklarına, torunlarına daha güçlü, Dünya’da başı dik bir Türkiye için evet demeleri gerektiğini anlattı.

SARI: 78 BİN 722 DEKAR TARLA VERİLDİ

Orhan Sarı ise Hamzadere sulama sağası içinde bulunan Koyuntepe köyünde 11 bin 131 dekar arazinin, 299 kişiye dağıtıldığını, il genelinde ise 12 yerleşim yerinde 2 bin 552 hak sahibine 78 bin 722 dekar tarla verildiğini kaydetti. Daha sonra tapular Vali Özdemir, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, Milletvekili Sezen, aralarında olduğu protokol üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Vali Özdemir ve beraberindekiler tören sonunda Hamzadere Sulama Birliği’ni ziyaret ederek burada Başkan Seçkin Şimşek’ten Birlik ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.