Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, bir süre önce Keşan bölgesinde de görülmeye başlanan “Mavi Dil” hastalığına karşı sürdürdüğü aşılama çalışmalarının bu hafta sonuna kadar tamamlanacağını ve bölgemizde 60 bine yakın küçükbaş hayvanın tamamının aşılanmış olacağını belirtti.

YETERİ KADAR AŞI VAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, “Hastalığa karşı yeterli sayıda aşı yok mu?” söylentilerine, geçtiğimiz Cumartesi ve dün mesai gözetmeksizin sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarıyla adeta “Hayır” cevabını verirken, bölgede bulunan 60 bine yakın küçükbaş hayvanın 45 binine aşı yapıldığı öğrenildi.

Bilindiği gibi bir süre önce Trakya bölgesinde baş göstermeye başladığı açıklamaları yapıldıktan sonra Keşan bölgesinde de görülen ve küçükbaş hayvanlarda ölümlere neden olan Mavi Dil hastalığına karşı zaman kaybetmeksizin mücadele yapılması gerektiği belirtilmişti. Hastalığın Keşan bölgesinde görülmeye başlamasından sonra çalışmalara başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, hafta sonu izinleri dahil olmak üzere tümü iptal ederek aşı yapmaya başladı. Personel, öncelikli olarak aşıları, hastalığın ilk görüldüğü köylerde yapmaya başlarken, tüm aşılama işlemlerinin 29 Ağustos Cuma gününe kadar bitirilmesi hedefleniyor.