Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, geçen cumartesi günü yaptığı açıklama ile Trakya Birlik’in bildirdiği ayçiçeği kesin alım fiyatlarını değerlendirdi ve bu rakamın memnun edici olup olmadığına çiftçilerin karar vereceğini söyledi.

5 KURUŞLUK FARK AÇIKLANDI

Trakya Birlik’in, çiftçinin ürününü hasat ettiği ve teslim ettiği tarihlerde ürünün tonuna ortalama 1.170 TL fiyat verdiğini ve önceki gün açıkladığı kesin alım fiyatı ile arasında 5 kuruşluk bir fark bulunduğunu kaydeden Şen,Ne diyelim? Geç de olsa bir kesin alım fiyatı açıklandı. Bu rakamın çiftçiyi tatmin edip etmeyeceği tartışılır ama bunun kararını verecek olan yine ayçiçeği üreticilerimiz. Yalnız burada olaya sadece üretici açısından da bakmamamız gerekir. Çünkü Trakya Birlik de bir kuruluş. Piyasa şartlarına göre hareket etmek zorunda. Ayçiçeğinin dünya piyasalarındaki durumuna göre hareket etmek zorunda” diye konuştu.

BİZİM İÇİN FİYATTAN ÇOK, ZAMANINDA AÇIKLANMASI ÖNEMLİ

Ayçiçeği fiyatında çiftçiler için en önemli olanın alım fiyatından çok bu fiyatın zamanında açıklanması ve ödemelerin en kısa süre içinde yapılması olduğunu da ifade eden Şen, “Şimdilerde ayçiçeği üreticisi bu yılın mahsulünün ekilişine başladı. Açıklanan fark az ya da çok çiftçinin en çok masrafta olduğu şu günlerde işine yarayacak.” dedi.