Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada; 29 Ekim’de Edirne merkez ve ilçe köy ve mahalle muhtarları olarak, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’yla biraraya geldiklerini belirterek, köylerde yaşanan sorunları Müezzinoğlu’na iletme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Valisi Hasan Duruer’in katılımıyla, 29 Ekim’de Edirne Merkez ve ilçe köy ve mahalle muhtarlarıyla, Edirne Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda istişare toplantısı düzenlendiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Kemik, “Bakanımızın daveti üzerine bu toplantıya bizler de katıldık. Keşan’daki köy muhtarları olarak, sorunlarımızı kendisine ilettik. 60 yıldan bu yana yapılamayan Çeltik - Gökçetepe - Pırnar köyleri arasındaki yolun yapılması konusunda, Valimize ve ekibine teşekkür ettik. Buğday ekimi sezonu olması nedeniyle toplantıya dernek üyesi muhtarlardan katılım çok fazla olmadı. Ama genel itibariyle toplantının olumlu olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

“YENİ HASTANE 7 KASIM’DA İHALE EDİLECEK”

Keşan’da herkesin merak ettiği konuların başında yer alan Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin ne zaman yapılacağını Müezzinoğlu’na sorduklarını belirten Abdullah Kemik, şöyle dedi: “Bakanımız, Keşan Devlet Hastanesi’nin ihalesinin 7 Kasım’da yapılacağını bize iletti. İhale yapıldıktan sonra 20 günlük bir itiraz süresi var. Herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda, yeni hastanenin yapımı için kasım ayının sonunda ilk kazmanın vurulacağını düşünüyorum. Bölge niteliğinde olan hastanenin bir an önce temelinin atılması herkes için iyi olacaktır.”

“TOLULAŞTIRMA SIKINTILARI KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK”

Müezzinoğlu’nun, toplulaştırma kapsamında, hazine arazileri konusunda yaşanan sıkıntıyı kısa süre içerisinde çözeceklerini de kendilerine ilettiğini kaydeden Kemik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin malı olan bir şeyin kimseye mal edilemeyeceğini bize söylediler. Devletin malına kimsenin konma şansı yok denildi. Hazine arazileri konusunda yaşanan sıkıntıyı kısa süre içerisinde çözeceklerini bizlerle paylaştı. Yaşanan diğer sorunları da ilgili kurum amirlerine ilettik.”

“KÖY YOLLARI VE ALTYAPI SORUNLARI DA ELE ALINDI”

Kemik, sözlerinin ilerleyen bölümünde, köy yolları ve altyapı konularına da değinerek, şunları söyledi: “Toplantıda köy yollarının bozuk olduğunu ve bundan ötürü de öğrenci servislerinin kış mevsiminde sıkıntı yaşadığını söyledik. Köylere yatırım konusunda ayrılan payların az olması durumunda, sıkıntı yaşanacağını ve bu konunun takipçisi olacaklarını kendilerine illettik. Altyapıyla ilgili yaşanan sorunları da ilettik. Bunun yanı sıra, muhtarların özlük haklarıyla ilgili yaşanan sorunları da kendilerine iletme fırsatı bulduk.”

“BİZ, İL GENEL MECLİSİ’NİN KEŞAN’A AYIRDIĞI PAYA BAKARIZ”

Gazetecilerin, “İl Genel Meclisi üyeleri, 2014 yılı tahmini bütçesinin 25 milyon lira olarak açıkladılar. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Abdullah Kemik, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşanlı muhtarlar olarak biz, Edirne İl Genel Meclisi üyelerinin Keşan’a ayırdığı paya bakarız. Keşan’a ayrılacak pay netleştiğinde, bunun köylerin sorunlarını çözüp-çözmeyeceği konusunda fikirlerimizi kamuoyuyla paylaşırız. Ancak, Keşan’a ayrılacak payla sadece sulama projelerini yapacaklarını söylerlerse bu mümkün değildir. Çünkü daha 5 köyümüzün kanalizasyonu tamamlanamadı. Yerlisu Köyü’nün su işi ihale edildi ancak daha yapılamadı. Ama bu sorunun da aşılacağına inanıyorum.”