HABER MERKEZİ

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi’ne Edirne’nin de dahil edildiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Açar, şunları söyledi: “13 Eylül 2017 tarihi itibariyle yayımlanmış ve 90 günlük süre, 11 Aralık 2017 tarihinde sona ermiştir. Bu süre içerisinde il geneline bakıldığında, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi projesinden yaklaşık 23 müracaat yapılmış. Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi içinde 8 müracaatın yapıldığını görüyoruz.

Genel itibariyle bakıldığında, müracaatın az olduğunu görüyoruz. Bu vatandaşa projenin gerekli şekilde anlatılamadığı ve bürokratik işlemlerin çok fazla olmasından ötürü müracaat sayısı az kalmıştır.”

KEŞAN’DAN YAPILAN BAŞVURULAR VAR

 “Projeye, Keşan’dan yapılan bir başvuru var mı?” şeklindeki soruya cevap veren Lütfü Açar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan’dan yapılan başvurular var. Hayvancılık işletmeleri anlamında 1 tane proje, fabrikaların bakliyat eleme tesislerinin tamamlanması için 1 işletme, çiftlik faaliyetlerini geliştirmek içinde 2 tane işletme var. Kısacası, projeye Keşan’dan 4 müracaat yapılmış.”

BELİRLENEN ŞARTLARI YERİNE GETİRMESİ GEREKİYOR

Açar, sözlerini şöyle tamamladı: “Yatırımcı, belirlenen süre içerisinde tesisini kurmak zorundadır. Destek alırken, belirlenen şartları yerine getirmesi gerekiyor.”