SONGÜL KONAR

“TARIMSAL DANIŞMANLIK HERKESİME HAYIRLI OLSUN”

Açar, “Bu kararda önemli bir husus iki yıl bir süre ile uygulamadan çıkartılan “Sertifikalık Serbest Tarım Danışmanları” da sisteme dâhil edilmesi olmuştur.

Nihayetinde 13 Kasım 2018 Tarihli resmi gazetede yayımlanan 2018/42 nolu tebliğ ile de süreç bilfiil başladı.  Yayımlanan tebliği gereği danışmanlık hizmeti almak isteyen üreticiler 15 günlük süre içerisinde “Tarımsal Danışmanlık Hizmeti”  veren kuruluşlar ile birlikte   “Sertifikalı Serbest Tarımları Danışmanları” ile sözleşme yaparak yeni dönem bilfiil başladı. Tarımsal Danışmanlık herkesime hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

Lütfü Açar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vesile ile de bazı hususlara değinmek istiyorum.  Her şeyden önce  “Sertifikalı Serbest Tarım Danışmanlığı”nın gündeme geldiği 2009 yılından itibaren ve de özellikle son iki yılda Sertifikalı Tarım Danışmanlığında yaşanan tüm süreci kamuoyu nezdinde sürekli gündemde tutan siz değerli Keşan basınımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuda sürekli konuyu takip ederek tabiri yerinde ise süreci birlikte yaşamaya fırsat yarattınız. Bu anlamda tekrar teşekkür ediyoruz. Ayrıca 2009 yılında 24 ilde 3 bin 145 üretici ile çıkılan bu serüvende 2015 yılı sonu itibari ile 2900 danışmanla 175 bin üzerinde sisteme katkı veren üreticimize de teşekkür etmemek mümkün mü? Son iki yılda “Sertifikalı Serbest Tarım Danışmanları” özellikle sistemden çıkarılması ile Oda ve Üretici Birlikleri ile verilmeye başlanılan bu hizmet ile danışman sayısı 750’ye düşmüş ve bu danışmanlar ile de 45 bin üreticiye hizmet verilir duruma gelinmiştir.”

Sertifikalı Serbest Tarım Danışmanlarının sisteme girmesi ile kırsal kesime ve de tarımsal üretime yönelik rekabetçi hizmet anlayışının daha sağlıklı bir yapı kazanmasını beklediklerini ifade eden Açar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu konuda kamunun denetim hizmetlerini daha radikal bir şekilde yapması da beklentimizdir.  Biz  ‘Sertifikalı Serbest Tarım Danışmanları’ olarak Osman Tuman ile birlikte dosyalarımızı İlçe Tarım Müdürlüğümüze teslim ettik. Hayırlı olsun.”