GİZEM GÖRÜR

Çeltikte yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulunan Koru, şunları söyledi:Hava sıcaklıklarındaki aşırı ısı düşüşleri ve yükselişleri, bitki açısından iyi olmuyor. Bitkiler şu anda, 60-65 günlük oldu. Üreticiler, ikinci gübrelemesini yapıyor. Artık, yabancı otla ilgili mücadele tamamlandı ve bundan sonra ufak tefek otta kalsa, ilaç atılmıyor. Bundan sonraki süreç de bitkinin gelişimine zarar verir. Bu durum da verimi olumsuz yönde etkiler.”

 BU DURUM BİTKİYE ZARAR VEREBİLİR

Ahmet Koru, sözlerine şöyle devam etti: “Şiddetli yağışlar yaşanması durumunda, bu durum bitkiye zarar verebilir. Ayrıca İstanbul’da yaşanan sel baskını gibi bir durumun yaşanması halinde ürünleri çamur altında bırakır ve ürünün solunum olayı olan fotosentez riske girer. Uzun süre çamur ve suyun altında kalması risktir. Geçmişte benzer durumlarla karşılaştık. Ama ince ince yağışlar ve hava sıcaklığının rüzgarlı olması bizim istediğimiz bir durumdur. Yağıştan sonra sıcaklığın aşırı derece artması ve rüzgarın esmemesi bizim istemediğimiz bir durumdur.”

NEM ARTARSA MANTARİ HASTALIKLAR YÖNÜNDEN SIKINTI OLACAK

Koru sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yağıştan sonra rutubet yükselirse ve sıcaklıkla birlikte nispi nem artarsa mantari hastalıklar yönünden sıkıntı olacaktır. Bundan ötürü de mantar yönünden ilaçlama yapmak gerekiyor. Umarım üreticiler olarak hiçbir sıkıntı yaşamayız ve her şey istediğimiz yönde olur. Hayırlı ve bereketli bir dönemin geçmesini temenni ediyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ